În Chișinău au ajuns 7 autobuze noi. Primele imagini (FOTO)
Full Article 2 minutes read

În Chișinău au ajuns 7 autobuze noi. Primele imagini (FOTO)

Primarul capitalei Ion Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu primele mijloace de transport public din lotul cumpărat recent. Deocamdată, au fost aduse 7 din cele 58 de unități. 

Ion Ceban a precizat că restul de 51 de mijloace de transport urmează să fie repartizate, până în toamnă, în suburbii.

Din cele 58 de unități, 18 autobuze sunt MAN și Volvo, iar 40 de autobuze – VDL.

„Am comunicat cu primarii de suburbii și cu responsabilii pentru a pregăti lista celor necesare, precum stații, reparația drumurilor, dar și unde este stringent nevoie de transport și de câte unități. Transportul public în suburbii reprezintă o problemă evidentă. Oamenii de acolo ori nu dispun de transport, ori cel existent este vechi și uzat”, a scris Ceban pe Facebook și a precizat că 65 de milioane de lei au fost deja repartizate de municipalitate primăriilor din suburbii.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Ar putea fi o imagine cu autobuz şi în aer liber
***

Menționăm că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat rezultatul licitației de achiziționare a 100  de autobuze, în urma contestării acestuia de către toți participanții.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei include circa 150 de mijloace de transport, dintre care 100 au termenul de exploatare depășit.

La sfârșitul lunii ianuarie, edilul a menționat în cadru unei emisiuni că parcul de troleibuze și cel de autobuze din Chișinău înregistrează pierderi semnificative. Pentru a le recupera, ar fi nevoie de majorat tariful până la 10 lei în cazul autobuzelor și de 5 lei pentru troleibuze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: