În instituțiile de învățământ din Chișinău a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19
Full Article 2 minutes read

În instituțiile de învățământ din Chișinău a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19

Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19. Informația a fost prezentată de Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport a declarat, în ședința serviciilor primăriei, din 11 octombrie. Potrivit acestuia, în urma controalelor efectuate în cele 131 de instituții municipale de învățământ s-a constatat o sporire a numărului de bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

„Statistica arată că la data de 7 octombrie, în 56 de instituții publice de învățământ se înregistrau 200 de elevi și 36 de cadre didactice bolnavi de coronavirus”, a menționat Pavaloi.

Potrivit oficialului, creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor se datorează neglijenței în familie și ratei scăzute de vaccinare la nivel național. Pavaloi a specificat că „din cele 2 274 de cadre didactice și personal auxiliar testate gratuit de către Direcția Educație, Tineret și Sport, 334 de persoane au fost testate pozitiv”.

În același timp, sursa citată a subliniat că numărul pedagogilor care s-au imunizat cu primul vaccin a crescut la 75 la sută din total. “Ne dorim să atingem un maximum de 95 la sută din cadre didactice și personal auxiliar vaccinat, acest lucru ar permite stoparea infecției de coronavirus în instituțiile municipale de învățământ”, a opinat Pavaloi.

Conform datelor prezentate la ședința serviciilor primăriei, din totalul de 131 de instituții municipale de învățământ în prezent 111 instituții activează cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clase iar 20 de instituții funcționează conform sistemului mixt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: