Андрей Мардарь / NewsMaker

În instituțiile de învățământ din Chișinău a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19

Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19. Informația a fost prezentată de Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport a declarat, în ședința serviciilor primăriei, din 11 octombrie. Potrivit acestuia, în urma controalelor efectuate în cele 131 de instituții municipale de învățământ s-a constatat o sporire a numărului de bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

„Statistica arată că la data de 7 octombrie, în 56 de instituții publice de învățământ se înregistrau 200 de elevi și 36 de cadre didactice bolnavi de coronavirus”, a menționat Pavaloi.

Potrivit oficialului, creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor se datorează neglijenței în familie și ratei scăzute de vaccinare la nivel național. Pavaloi a specificat că „din cele 2 274 de cadre didactice și personal auxiliar testate gratuit de către Direcția Educație, Tineret și Sport, 334 de persoane au fost testate pozitiv”.

În același timp, sursa citată a subliniat că numărul pedagogilor care s-au imunizat cu primul vaccin a crescut la 75 la sută din total. “Ne dorim să atingem un maximum de 95 la sută din cadre didactice și personal auxiliar vaccinat, acest lucru ar permite stoparea infecției de coronavirus în instituțiile municipale de învățământ”, a opinat Pavaloi.

Conform datelor prezentate la ședința serviciilor primăriei, din totalul de 131 de instituții municipale de învățământ în prezent 111 instituții activează cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clase iar 20 de instituții funcționează conform sistemului mixt.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: