În instituțiile medicale au fost distribuite 200 de mii de teste rapide pentru depistarea infecției Covid
Full Article 2 minutes read

În instituțiile medicale au fost distribuite 200 de mii de teste rapide pentru depistarea infecției Covid

Persoanele care  prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid la antigenul SARS-CoV-2, gratuit, adresându-se la medicul de familie. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat că 200 de mii de teste rapide de diagnostic pentru detectarea coronavirusului au fost distribuite instituțiilor medico – sanitare din țară.

Testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Reprezentanții MSMPS avertizează că testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Testarea rapidă va permite obținerea rezultatelor într-un timp mai scurt, va spori capacitatea de gestionare a cazurilor și va permite măsuri rapide de sănătate publică și de monitorizare a contacților. Aceste tipuri de teste vor fi folosite în unitățile de primiri urgente și la nivelul asistenței medicale primare.

Alte 100.000 teste rapide urmează să fie livrate în următoarea perioadă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: