În Israel a început campania de vaccinare a adolescenților împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

În Israel a început campania de vaccinare a adolescenților împotriva coronavirusului

Israelul a început campania de vaccinare a adolescenților cu vârstele cuprinse între 16 și 18 ani. Între timp, campania susținută de vaccinare pare să dea roade. Mai multe studii arată că epidemia pierde din viteză. Internările au scăzut cu 60 la sută în rândul pacienților de peste 60 de ani, scrie Digi24.  

Adolescenții care vor să se vaccineze au nevoie de acordul părinților sau al tutorilor lor și pot refuza vaccinarea pe motiv de sănătate, dacă suferă de anumite alergii sau afecțiuni cu risc de efecte secundare. Cei mai mulți vor să facă vaccinul pentru că vor să scape de izolare.

Campania de vaccinare naţională a fost lansată la 19 decembrie într-un ritm intens, impus de premierul Benjamin Netanyahu, care a fost prima persoană din Israel care s-a vaccinat cu vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNtech.

În jur de 150.000 de oameni pe zi au fost vaccinați împotriva coronavirusului în Israel, adică aproximativ un sfert din populaţie de la debutul campaniei de vaccinare.

Israelul și-a propus ca până la jumătatea lunii martie să vaccineze cinci din cele nouă milioane de cetățeni cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

De marți, de la miezul nopții, până la sfârșitul lunii, avioanele companiilor străine nu mai pot ateriza în Israel. Excepție fac avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor și cele de urgență medicală. Noile restricții se aplică și companiilor aeriene interne ale căror zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: