În Moldova a început ultra-maratonul Rubicon. Prima oprire a fost făcută la Vulcănești
Full Article 2 minutes read

În Moldova a început ultra-maratonul Rubicon. Prima oprire a fost făcută la Vulcănești

Începând cu 19 februarie, în Republica Moldova a început ultra-maratonul Rubicon, care va dura trei zile. 200 de sportivi din întreaga țară au luat startul competiției de alergare din cel mai sudic punct al țării – piața principală din satul Giurgiulești. Participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor traversa 12 raioane vestice.

Prima oprire a fost făcută în orașul Vulcănești, relatează gagauzinfo.md.

Sportivii au fost întâmpinați de președintele raionului Vulcănești, Vladimir Cernev și dansatorii ansamblului național găgăuz „Duz Ava”.

Cursa de ștafetă va dura 54 de ore și 42 de minute. Traseul este împărțit în 42 de etape, iar fiecare etapă urmează a fi parcursă de un grup mic de alergători. Pentru fiecare dintre etapele parcurse, participanții obțin insigne sub forma stemei raionului. Alergătorii care parcurg mai multe etape devin câștigători și sunt premiați.

Participanții vor ajunge la linia de sosire pe 21 februarie în orașul Briceni.

Rubicon este o competiție de alergare cu un format unic pentru Moldova. Deoarece reprezintă trei zile de alergare la limita posibilităților, competiția este o adevărată provocare pentru toți cei care se numesc alergători de ultra-maraton.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: