„În Parlament n-am ce face”. Marina Tauber va candida la funcția de primar al municipiului Bălți (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„În Parlament n-am ce face”. Marina Tauber va candida la funcția de primar al municipiului Bălți (VIDEO)

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală, în calitate de candidat la funcția de primar al mun. Bălți. Anunțul a fost făcut pe 22 octombrie.

„Eu reprezint cea mai puternică, cea mai disciplinată echipă, care a transformat deja nu o singură localitate. În 2015, sub conducerea lui Ilan Șor – orașul Orhei, apoi raionul Orhei, Taraclia și circa 100 de localități, care și-au schimbat vitața în totalitate. Știm cum, avem propriul model și avem încredere în forțele proprii”, a declarat Tauber.

Deputata Partidului „ȘOR” a menționat că, în calitate de primar, ar putea fi mai utilă decât în cea de parlamentar.

„Dacă vă întrebați de ce sunt aici, la Bălți, în pofida ședinței Parlamentului, vă pot spune: în Parlament pur și simplu nu am ce face. Sunt cuvinte mari despre marea politică. Politica este în regiune, orașe, sate și nu odată ne-am convins că doar de jos în sus poți construi bunăstarea unui stat. În calitate de deputat, practic, nu am ce să fac. Acest Parlament nu are niciun viitor, iar inițiativele noastre nu sunt acceptate de majoritatea parlamentară. (…) Am mai spus că mi-a plăcut mai mult să fiu primar decât deputat. De aceea, astăzi sunt aici și mulțumesc echipei pentru decizie”, a mai spus Tauber.

Marina Tauber a precizat că, în opinia ei, schimbările în mun. Bălți trebuie să înceapă de la reparația drumurilor, a parcurilor și iluminarea străzilor.

CV-ul Marinei Tauber

În perioada 2007-2011 a fost antrenoare de tenis la Complexul Sportiv „Zimbru” din Chișinău, în 2011 executând atribuțiile de manager al Departamentului tenis în același loc. În 2010 a s-a implicat în activitatea Federației de Tenis ca manager pe dezvoltare și vicepreședinte. Ulterior, în 2011, a fost numită Președinte al Federației de Tenis, funcție pe care a deținut-o timp de șase ani. În 2015-2017 a fost și directoare a Școlii Sportive Specializate de Tenis din Republica Moldova.

Marina Tauber a aderat la Partidul „ȘOR” – pe atunci Mișcarea social-politică „Ravnopravie” – în iunie 2016, fiind numită vicepreședinte al partidului la scurt timp după alegerea lui Ilan Șor în fruntea formațiunii politice. Tauber a candidat din partea Partidului ȘOR la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc în cadrul alegerilor locale anticipate organizate în localitate. În urma scrutinului a obținut 61% din voturi în primul tur și și-a început mandatul la 28 mai 2018.

La alegerile parlamentare din 2019, a concurat pe circumscripția nr. 19 Ivancea și a câștigat detașat, devenind la 9 martie deputat în Parlament și renunțând la funcția de primar.

Până în prezent Consiliul Electoral al Cirumscripției Electorale (CECE) i-a înregistrat în competiția electorală pe Boris Marcoci (PAS), Ion Starciuc (PACE), Alexandr Nesterovschi (BCS), Maxim Burduja (PUN), Nicolai Grigorișin, candidat independent și Ivan Tulburi (PL). În proces de examinare este dosarul depus de ex-deputatul român Mihai Rizea, din partea Partidului Politic „Noi”.

Ex-deputata Platformei Demnitate și Adevăr Arina Spătaru a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) extinderea cu 48 de ore a termenului de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar.

Alegerile locale în mun. Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie, după ce ex-primarul Renato Usatîi a demisionat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: