În plină epidemie de COVID-19, Coreea de Nord anunță încă 21 de decese… din cauza „febrei”
Full Article 2 minutes read

În plină epidemie de COVID-19, Coreea de Nord anunță încă 21 de decese… din cauza „febrei”

Coreea de Nord a înregistrat încă 21 de decese din cauza „febrei”, la două zile după ce a fost anunţat oficial primul caz de COVID-19, a afirmat pe 14 mai media de stat KCNA.

Aproximativ 174.440 de cazuri noi de febră au fost înregistrate vineri, dintre care 21 au condus la deces. „Numărul total al bolnavilor din ţară este de 524.440, dintre care 234.630 sunt complet vindecaţi (…) iar numărul deceselor până în prezent este de 27”, a detaliat KCNA, relatează Digi24.ro.

Presa a declarat că aceste prime decese au fost „din cauza neglijenţei, în special a unei supradoze de medicamente, din cauza necunoaşterii metodelor ştiinţifice de tratament”.

Joi, țara ermetică a raportat primele cazuri de coronavirus, declarând că trece în regim de „prevenire în urgenţă maximă a epidemiilor”, ceea ce implică măsuri de izolare, după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv la subvarianta BA.2 Omicron. Phenianul a anunţat atunci şi primul său mort.

Coreea de Nord, una dintre primele ţări din lume care şi-a închis frontierele în ianuarie 2020 după apariţia virusului în China vecină, s-a lăudat de mult timp cu capacitatea sa de a ţine virusul la distanţă. Ea nu raportase la OMS până joi niciun caz confirmat de COVID-19.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: