Libertatea.ro

În R. Moldova va fi adusă apă potabilă din Carpați. Recean: Nu există suficientă pentru necesitățile curente

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că în Republica Moldova nu există destulă apă potabilă. Acesta a menționat că autoritățile naționale dezvoltă proiecte pentru a aduce apă din munții Carpați în țara noastră. Precizările au fost făcute în cadrul ședinței Parlamentului din 7 aprilie.

Cu părere de rău, trebuie să recunoaștem că nu există suficientă apă potabilă în R. Moldova. Nici pentru necesitățile curente, dar mai ales, nici pentru necesitățile viitoare. Și de asta avem o înțelegere și un parteneriat și deja dezvoltăm proiecte concrete ca să aducem apă din Carpați. Deja am subtraversat râul Prut, ca să aducem apă. Am început cu anumite raioane din vestul R. Moldova, dar trebuie să fim conștienți că va trebui să depunem eforturi mult mai mari ca să colectăm apa ca trece pe lângă R. Moldova și se duce în marea Neagră, fie pe Nistru, fie pe Prut. Pentru aceasta, vom amplifica proiectele de curățare a iazurilor, lacurilor de acumulare, canalelor, în așa fel încât să colectăm orice picătură de apă și ulterior să o punem la dispoziția sectorului agricol. În același timp, să continuăm infrastructura magistrală de a aduce apă potabilă din Carpați, care este și mai ieftină”, a declarat Dorin Recean.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Temu, sub lupa Comisiei Europene: platforma riscă amendă pentru vânzarea de produse ilegale

Comisia Europeană a stabilit, preliminar, că platforma chineză de comerț online Temu permite vânzarea de produse ilegale în UE. Dacă aceste concluzii vor fi confirmate, compania riscă o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale globale.

Platforma Temu este acuzată că nu a evaluat în mod corespunzător riscurile de vânzare a produselor ilegale pe piața sa. Astfel, CE a constatat, în urma unei analize preliminare, că Temu ar fi încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA). Potrivit instituției, există dovezi că „platforma prezintă un risc major pentru consumatorii din UE, care s-ar putea confrunta cu produse ilegale”.

„Mai precis, analiza unui exercițiu de client misterios efectuată de Comisie a constatat că este foarte probabil ca consumatorii care cumpără de pe Temu să găsească produse neconforme printre oferte, cum ar fi jucăriile pentru copii și produsele electronice de mici dimensiuni”, se arată în comunicat.

Dacă aceste concluzii preliminare vor fi confirmate, Comisia va decide că Temu încalcă articolul 34 din Legea privind serviciile digitale, ceea ce ar atrage o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală anuală, precum și obligația de a elimina încălcările constatate.

Menționăm că procedura împotriva Temu pentru vânzarea de produse ilegale în UE a fost inițiată încă din noiembrie 2024.

Plângerea sublinia că platforma nu dispune de sisteme suficient de sigure pentru a împiedica reapariția vânzătorilor necinstiți. De asemenea, Comisia și-a exprimat îngrijorarea față de tacticile agresive de vânzare ale Temu, cu un „design care creează dependență”, inclusiv prin „recompense de tip joc”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: