În șase instituții de învățământ din Chișinău vor fi instituite clase specializate de fotbal
Full Article 2 minutes read

În șase instituții de învățământ din Chișinău vor fi instituite clase specializate de fotbal

În șase instituții de învățământ din municipiul Chișinău vor fi instituite clase specializate de fotbal. Acțiunea are loc în cadrul programului municipal privind dezvoltarea sportului. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban.

Astfel, „elevii vor beneficia de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care două stadioane de mărimi standard și patru de mini-fotbal”, a declarat Ceban.

Potrivit acestuia, pentru implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal urmează:

  • Finalizarea lucrărilor de amplasare a platformelor terenurilor de fotbal;
  • Amenajarea terenurilor cu gazoane artificiale de către Federația Moldovenească de Fotbal (FMF);
  • Organizarea de către FMF a cursurilor de instruire pentru antrenorii tuturor instituțiilor;
  • Selectarea copiilor pentru completarea claselor;
  • Asigurarea cu echipament sportiv a elevilor claselor specializate de către FMF;
  • Elaborarea și aprobarea deciziei Consiliului municipal Chișinău privind alimentația elevilor din clasele specializate ale instituțiilor.

„Respectiv, copiii din școlile participante în proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal chiar în anul de studii ce urmează”, a precizat Ceban.

Amintim că anul trecut au demarat lucrările de reabilitare a stadioanelor din următoarele instituții de învățământ: liceul „Gaudeamus”, liceul „Mihai Viteazul”, liceul „Nicolae Iorga”, liceul „George Călinescu”, liceul „Nicolae Gogol” și liceul „Liviu Deleanu”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: