În șase luni de război, peste 740 de copii ai Ucrainei au fost răniți, iar alți 382 – omorâți
Full Article 2 minutes read

În șase luni de război, peste 740 de copii ai Ucrainei au fost răniți, iar alți 382 – omorâți

Peste 1.122 de copii din Ucraina au avut de suferit urmare a invaziei militare a Federației Ruse în țara vecină. Potrivit unui comunicat emis de Oficiul procurorului general al Ucrainei, datele preliminare arată că, în șase luni de război, 382 de copii au decedat și peste 740 au fost răniți, stare lor de sănătate fiind de diferite grade de gravitate.

Conform sursei citate, cei mai afectați au fost copiii din regiunea Donețk – 388, Harkov – 204, Kiev – 116, Nicolaev – 71, Cernigov – 68, Lugansk – 61, Herson – 55, Zaporojie – 46.

Instituția precizează că ultimul caz în care ar f avut de suferit un copil ucrainean a avut loc pe 3 septembrie, când un băiețel în vârstă  de 9 ani a murit în urma bombardamentelor din orașul Zelenodolsk, regiunea Dnepropetrovsk.

În aceeași zi, potrivit sursei citate, armata rusă a efectuat un baraj de artilerie din sistemele de salvare cu rachete folosind muniții cu dispersie interzise. Urmare a bombardamentelor, un băiețel de 8 ani a murit, iar alți trei copii de 9, 7 și, respectiv 11 ani au fost răniți în Visunsk, regiunea Nicolaev.

Oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că, de la începutul invaziei ruse, 2.328 de instituții de învățământ au fost avariate în urma bombardamentelor ruse. Dintre acestea, 289 au fost complet distruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: