nsn.fm

Încă 14 pacienți au fost răpuși de COVID-19, inclusiv o asistentă medicală

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 14 decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Bilanțul victimelor a ajuns astfel la 1389 de cazuri. Totodată, Ministerul Sănătății a confirmat moartea asistentei medicale despre care NM a scris anterior.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor 14 decese provocate de COVID-19:

Deces 1376: Bărbat de 66 ani, din r. Florești. Internat la data de 27 septembrie, la SR Florești. Comorbidități: fibrilație atrială persistentă, tahisistolică.

Deces 1377: Femeie de 60 ani, din r. Florești. Internată la data de 02 octombrie, la SR Florești. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1378: Femeie de 51 ani, din r. Florești. Internată la data de 24 septembrie, la SR Florești. Comorbidități: cancer.

Deces 1379: Femeie de 39 ani, din raionul Ungheni. Transferată, la data de 01 octombrie, de la Spitalul Raional Ungheni, la IFP Chiril Draganiuc. Comorbidități: anemie gr. III, casexie.

Deces 1380: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 18 septembrie, la SCM Sf. Treime. Comorbidități: colecistită calculoasă, anemie.

Deces 1381: Bărbat de 65 ani, din r. Cimișlia. Internat la data de 19 septembrie, la SR Cimișlia. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică, insuficiență renală.

Deces 1382: Bărbat de 78 ani, din r. Cimișlia. Internat la data de 26 septembrie, la SR Cimișlia. Comorbidități: AVC inschemic suportat, fibrilație atrială.

Deces 1383: Bărbat de 57 ani, din r. Cimișlia. Transferat la data de 28 septembrie,  cu pneumonie interstițială bilaterală cu evoluție gravă, de la SR Cimișlia, la IMU.

Deces 1384: Bărbat de 48 ani, din r. Cimișlia. Internat la data de 14 septembrie, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1385: Femeie de 66 ani, din r. Rîșcani. Transferată, la data de 20 septembrie, de la SR Rîșcani, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 1386: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 24 septembrie, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie.

Deces 1387: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 27 septembrie, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 1388: Femeie de 65 ani, din r. Șoldănești. Internată la data de 19 septembrie, la SR Șoldănești. Comorbidități: cardiomiopatie, diabet zaharat, obezitate, anemie, insuficiență cardiacă.

Deces 1389: MSMPS informează despre trecerea în neființă a dnei Minodora Camerzan, în vârstă de 47 ani, care a activat în calitate de asistentă medicală, Institutul Oncologic. Dna Minodora Camerzan a fost internată la data de 19 septembrie, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Până la ziua de azi, 38 lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

tvrmoldova.md

Sofia verifică identitatea bulgară a lui Plahotniuc. Premierul Jeliazkov: „Vom avea grijă să cercetăm acest caz”

Prim-ministrul Bulgariei, Rossen Jeliazkov, a anunțat că autoritățile de la Sofia verifică veridicitatea identității bulgare a oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, care ar deține o carte de identitate emisă în 2006. Jeliazkov a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, alături premierul moldovean Dorin Recean, în marja vizitei sale în R. Moldova.

Din ceea ce știm, deocamdată, și datele pe care le avem, este vorba despre o persoană care în 2004 a aplicat pentru act de identitate sub numele Mihail Tăuceanu. Indiferent de decizia Autorității de securitate, au fost eliberate acte de identitate în 2006. Acum se fac verificări dacă este vorba de o identitate falsă. Vom avea grijă să cercetăm acest caz”, a declarat Jeliazkov.

Oficialul bulgar a subliniat că „infrastructurile oligarhice create sunt drumul cel mai direct pentru a desfășura propaganda rusească și a influența funcționarea normală a societății” și a promis că autoritățile bulgare vor investiga acest caz.

Prim-ministrului Bulgariei, Rossen Jeliazkov, întreprinde o vizită în R. Moldova în perioada 27-28 iulie 2025.

Duminică, 27 iulie, prim-ministrul Dorin Recean îl va primi pe omologul său bulgar la Casa Guvernului. Programul va include ceremonia de întâmpinare, o întrevedere tête-à-tête, precum și în format extins, cu membrii delegațiilor. După ședințe, prim-miniștrii Dorin Recean și Rossen Jeliazkov vor susține o conferință de presă comună.

Ulterior, oficialii se vor deplasa în raionul Taraclia, unde vor avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale. De asemenea, șefii guvernelor de la Chișinău și Sofia vor participa la ceremonia de semnare a Acordului prin care fosta Universitate din Taraclia devine filiala Universității „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria.  

Luni, 28 iulie, premierul Bulgariei, Rossen Jeliazkov, va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu șeful Legislativului, Igor Grosu. 

***

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: