IMSP Spitalul Clinic Bălți

Încă 17 moldoveni au fost răpuși de infecția COVID-19, inclusiv doi lucrători medicali

Încă 17 persoane din Republica Moldova au murit în urma infecției cu COVID-19. Datele au fost publicate pe 16 februarie. Totodată, Ministerul Sănătății a confirmat decesele a doi lucrători medicali din țara noastră și anume a unui medic imagist și a unui medic care aciva la Sanatoriul Preventoriu ”Constructorul”.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 3662: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență renală, cardiopatie mixtă.

Deces 3663: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 3664: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardiopatie, obezitate.

Deces 3665: Bărbat de 67 ani, din mun. Bălți. Internat la SC Bălți. Comorbidități: insuficiență cardiacă, anemie, edem cerebral.

Deces 3666: Bărbat de 52 ani, din r-nul Telenești. Internat la SR Telenești. Comorbidități: ciroză hepatică, bolă ischemică a cordului.

Deces 3667: Femeie de 41 ani, din r-nul Telenești. Internată la SR Telenești. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, insuficiență poliorganică.

Deces 3668: Femeie de 57 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCR. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3669: Femeie de 71 ani, din r-nul Ialoveni. Internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, schizofrenie paranoidă.
Dces 3670: Bărbat de 71 ani, din r-nul Cimișlia. Internat la SCR. Comorbidități: encefalopatie cerebrală mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3671: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

Deces 3672: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 3673: Femeie de 74 ani, din r-nul Glodeni. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 3674: Femeie de 64 ani, din r-nul Anenii Noi. Internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat.
Deces 3675: Femeie de 77 ani, din r-nul Rîșcani. Internată la IF Chiril Draganiuc. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3676: Bărbat de 47 ani, din mun. Bălți. Internat la SC Bălți. Comorbidități: anemie cronică, hipertensiune arterială, polichistoză renală.

Deces 3677: MSMPS anunță despre trecerea la cele veșnice a dnei Georgeta Răileanu de 72 ani, care activa în calitate de medic imagist la Penitenciarul nr. 16. Dna Răileanu a fost internată la Spitalul de Stat, pe data de 1 februarie. Regretăm nespus pierderea dnei Răileanu, care s-a dedicat sistemului medical cu responsabilitate, profesionist și dedicație. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Deces 3678: Sistemul medical este profund îndurerat de pierderea domnului Grigore Bazarnîi, de 82 ani, care activa în calitate de medic la Sanatoriul Preventoriu ”Constructorul”.  Domnul Bazarnîi a fost internat la SCM ”Sfânta Treime”, pe data de 29 ianuarie. Suntem alături de familia îndurerată. Să-i fie țărâna ușoară!

Până la ziua de azi, 83 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

De ce transportatorii sunt împotriva sistemului e-Bilet? Șeful APOTA: „Vorbim despre corupție la nivel înalt”

Șeful Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, acuză de monopol în domeniul caselor de marcat destinate transportatorilor. Potrivit lui Alexa, prin instaurarea sistemului electronic e-Bilet, autoritățile „impun utilizarea unui singur model de casă de marcat, produsă de o firmă anumită“. Șeful asociației a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii NM «Есть вопросы».

Fiind întrebat de ce transportatorii sunt împotriva sistemului electronic e-Bilet propus de autorități, Alexa aprecizat că în realitate „asta înseamnă că trebuie să aibă doar o casă de marcat, de un anumit model, care nu se găsește în alte țări”.

„În perioada în care Ministerul Infrastructurii dezvolta aceste acte normative, niște băieți isteți au făcut deja comenzi pentru aceste aparate. În momentul intrării în vigoare a acestor norme, ei au importat aparatele și ne-au oferit imediat spre vânzare, susținând că suntem deja obligați să le cumpărăm. Și se poate lucra practic doar cu un singur tip de casă de marcat, cu altele fiind aproape imposibil”, a declarat Alexa.

El a menționat că această situație „ridică suspiciuni de corupție la înalt nivel”.

„Vorbim acum despre corupție, corupție la un nivel foarte înalt, când oamenii își creează reguli pentru propriul lor business, emit hotărâri de guvern ca să ne oblige să le cumpărăm aparatele lor”, a mai spus șeful asociației.

Alexa a precizat că transportatorii nu se opun încasării chitanțelor sau plăților cu cardul, ci contestă obligația de a achiziționa aparatele de la o singură companie.

Anterior, Guvernul a reacționat la acuzațiile APOTA legate de posibile scheme de corupție. Executivul a invitat toate părțile care dețin informații relevante să le prezinte organelor competente.

Amintim că transportatorii va organiza primul protest, din cele trei planificate, în data de 9 iulie. Anterior, pe 24 iunie, transportatorii au acuzat Ministerul Infrastructurii și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) de inacțiune, dar și presupuse abuzuri și scheme de corupție. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a transmis un apel public, în care avertizează că lipsa metodologiei tarifare, impunerea sistemelor electronice e-GPS și e-Bilet, precum și obligația de adaptare a tuturor vehiculelor pentru persoanele cu dizabilități pun în pericol activitatea transportatorilor. Aceștia au amenințat, atunci, cu proteste, dacă autoritățile nu vor ține cont de nemulțumirile lor.

În reacție, Guvernul a transmis că a luat act de solicitarea publică, dar soluționarea problemelor ține de competența Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În ceea ce privește acuzațiile APOTA legate de posibile scheme de corupție, Executivul a invitat toate părțile care dețin informații relevante să le prezinte organelor competente.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: