Андрей Мардарь / NewsMaker

Încă 20 de moldoveni au fost răpuși de Covid. Printre victime, o femeie de 30 de ani din Rezina

Pe 7 martie, în Moldova au fost înregistrate încă 20 de decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19. Printre victime este și o femeie de 30 de ani din Rezina, dar și un lucrător medical.

Deces 4092: Femeie de 71 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: cardiomipatie mixtă, fribrilație atrială.

Deces 4093: Bărbat de 79 ani, din r. Nisporeni. Internat la SR Nisporeni. Comorbidități: hipertensiune aretrială, diabet zaharat.

Deces 4094: Femeie de 86 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 4095: Femeie de 71 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: pancretită cronică, hipertensiune aretrială.

Deces 4096: Bărbat de 64 ani, din. R. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4097: Bărbat de 69 ani, din mun. Chișinău. Inetrnat la SC MSMPS. Comorbidități: fibrilație atrială, cardiopatie.

Deces 4098: Bărbat de 46 ani, din r. Florești. Internat la SR Florești.

Deces 4099: Bărbat de 57 ani, din r. Căușeni. Internat la SR Căușeni. Comorbidități: ciroză hepatică.

Deces 4100: Bărbat de 62 ani, din r. Dubăsari. Internat la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4101: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4102: Femeie de 66 ani, din r. Florești. Internată la SR Florești. Comorbidități: obezitate.

Deces 4103: Bărbat de 80 ani, din r. Ungheni. Internat la SR Ungheni. Comorbidități: ulcer cronic, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 4104: Bărbat de 78 ani, din r. Ialoveni. Internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 4105: Bărbat de 40 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCR. Comorbidități: obezitate, cardiomipatie.

Deces 4106: Femeie de 30 ani, din r. Rezina. Internată la SCR. Comorbidități: hipertesiune arterială.

Deces 4107: Bărbat de 63 ani, din r. Orhei. Internat la SCR. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă.

Deces 4108: Femeie 84 ani, din Transnistria. Cormobități: encefalopatie mixtă.

Deces 4109: Bărbat de 67 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiopatie mixtă.

Deces 4110: Femeie de 67 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă.

Deces 4111: Evghenii Polejaev, în vârstă de 54 ani, care activa în calitate de inginer, secția inginerie biomedicală și gaze speciale din cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga”. Acesta a fost internat la data de 25 februarie, la SCR.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UE a aprobat al 18-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei: „Lovim în inima mașinii de război a Kremlinului”

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 18 iulie, cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care introduce măsuri fără precedent. Printre acestea se numără plafonarea prețului petrolului, interzicerea conductelor Nord Stream și restricții impuse băncilor chineze care ajută Moscova să ocolească sancțiunile.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, plafonul G7 pentru prețul petrolului rusesc va fi coborât la 47,6 dolari pe baril.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a declarat că prin cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni Uniunea Europeană lovește „în inima mașinii de război a Rusiei”.

Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, a transmis pe rețeaua X că „este unul dintre cele mai puternice pachete de sancțiuni de până acum”.

„Reducem și mai mult bugetul de război al Kremlinului, urmărind încă 105 nave ale flotei fantomă și pe cei care le susțin și limitând accesul băncilor rusești la finanțare. Conductele Nord Stream vor fi interzise. Va fi un plafon mai mic pentru prețul petrolului. Exercităm o presiune mai mare asupra industriei militare rusești, asupra băncilor chineze care facilitează eludarea sancțiunilor și blocăm exporturile tehnologiei utilizate în drone. Pentru prima dată, includem în lista sancțiunilor un registru de pavilioane și cea mai mare rafinărie Rosneft din India. Sancțiunile noastre îi vizează și pe cei care îndoctrinează copiii ucraineni. Vom continua să îi creștem costurile, astfel încât oprirea agresiunii să devină singura cale de urmat pentru Moscova”, a adăugat Kallas.

Cu o zi înainte, premierul Slovaciei, Robert Fico, a declarat că Bratislava nu va mai bloca adoptarea noului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, decizia Slovaciei a fost influențată de negocierile purtate cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind garanțiile legate de livrările de gaze.

Anterior, Slovacia s-a opus impunerii noilor sancțiuni din cauza unei propuneri a Comisiei Europene de a interzice complet importul de gaze rusești începând cu anul 2028. Autoritățile slovace au considerat că o astfel de măsură ar putea duce la un deficit de gaze, la creșterea prețurilor și a taxelor de tranzit, precum și la eventuale procese din partea companiei ruse Gazprom.

Amintim că luna trecută, Comisia Europeană a propus cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei din 2022, care vizează veniturile energetice, băncile și industria militară a Moscovei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: