Încă o demisie la Serviciul Vamal: directorul-adjunct al instituției pleacă din funcție
Full Article 3 minutes read

Încă o demisie la Serviciul Vamal: directorul-adjunct al instituției pleacă din funcție

Directorul-adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov, și-a anunțat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut pe 10 aprilie, pe o rețea de socializare. Vutcariov s-a arătat onorat să facă parte dintr-o echipă „profesionistă, puternică și integră” și a menționat că a reușit, împreună cu echipa sa, să realizeze „enorm de multe”, în cei doi ani și jumătate de mandat. Oficialul nu a precizat care este motivul pentru care a ales să își dea demisia, care survine la doar o săptămână de la scandalul de corupție de la Aeroport și demisia ulterioară a ex-șefului Serviciului Vamal Igor Talmazan.  

„A venit momentul în care îmi închei activitatea în funcția de director adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Țin să vă asigur că pentru mine a fost o onoare să fac parte dintr-o echipă profesionistă, puternică și integră. Pe parcursul a doi ani și jumătate, activând în perioade de criză economică, energetică și umanitară, noi ne-am confruntat cu multiple provocări, dar le-am depășit și am realizat enorm de multe împreună”, a scris Nicolae Vutcariov pe rețelele de socializare.

***

Amintim că pe 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Atunci, trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, între ei fiul unui fost deputat democrat, iar alți patru urmau să fie fi  cercetați în stare de libertate. Printre ei se numără și Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, ajunsă în Legislativ pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

După izbucnirea scandalului, Victoria Cazacu a fost exclusă din partid, iar formațiunea i-a cerut să-și depună mandatul de deputată. Parlamentara a refuzat să dea curs cererii, menționând că rămâne deputată neafiliată.

Trei zile mai târziu, pe 4 aprilie 2024, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcția de director al Serviciului Vamal. Talmazan a spus că își asumă atât reușitele, „dar mai ales eșecurile”. „Consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”, a menționat el.

Interimatul funcției de director al Serviciului Vamal va fi asigurat de Viorel Doagă. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: