Încă un candidat independent la alegerile parlamentare. Veceaslav Zmeu a început colectarea de semnături
Full Article 2 minutes read

Încă un candidat independent la alegerile parlamentare. Veceaslav Zmeu a început colectarea de semnături

Consilierul local din orașul Căușeni Veceaslav Zmeu a anunțat că intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Acesta a primit pe 13 mai, de la Comisia Electorală Centrală, listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor necesare în vederea înregistrării în cursa electorală.

„Vă încurajez pe toți cei care v-ați hotărât să participați independent la alegerile parlamentare anticipate. Prin participarea mai multor candidați independenți la scrutinul electoral, se va reuși demolarea dictaturii de partid. Din păcate, dictatura de partid din ziua de azi nu diferă cu nimic de fosta dictatura sovietică-comunistă”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

În 2019, Veaceslav Zmeu a candidat la funcția de primar al orașului Căușeni din partea Partidului „Democrația Acasă”, condus de Vasile Costiuc.

Este a doua persoană care anunță oficial că va candida independent la alegerile parlamentare. O inițiativă similară a venit din partea activistului Oleg Brega.

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 se vor desfășura în baza scrutinului proporțional, la care s-a revenit prin Legea nr. 113 din 2019. Pentru a fi înregistrat în cursa electorală, un candidat independent trebuie să colecteze cel puțin 2000 și cel mult 2500 de semnături cu drept de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: