Un local din centrul capitalei și-a mimat sistarea activității după ora 22:00. Zeci de persoane, încuiate în interior
Full Article 2 minutes read

Un local din centrul capitalei și-a mimat sistarea activității după ora 22:00. Zeci de persoane, încuiate în interior

Un local din centrul capitalei, care activa după ora 22:00, cu ușile închise și mimarea sistării activității, a blocat accesul polițiștilor în interior. Incidentul s-a produs noaptea trecută în timpul efectuării controalelor privind respectarea măsurilor epidemice. Potrivit poliției, accesul a fost deblocat, iar în interior se aflau zeci de persoane.

În urma celor constatate, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economic au fost inițiată  o procedură contravențională.

„S-a constatat că toți clienților localului, dețineau certificate de vaccinare”, precizează Poliția.

O altă încălcare a fost depistată în mun. Cahul la o cafenea. S-a constatat faptul că barmanul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție, iar în local se aflau persoane care nu dețineau Certificatul COVID.

La nivel național, a fost verificată  activitatea a peste 85 de unități  de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de CNESP, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.

„Menționăm că, acțiunile sistematice, inclusiv cele de săptămâna trecută,  întreprinse de polițiști s-au arătat a fi eficiente, astfel majoritatea localurilor s-au conformat prevederilor comisiei”, afirmă oamenii legii.

Amintim că Proprietarii unui club de noapte din Chișinău „au ținut ostatici” peste 100 de vizitatori ai localului mai bine de trei ore. Totul s-a întâmplat în noaptea spre 30 ianuarie, când polițiștii au venit să verifice localul dacă respectă măsurile antiepidemice. De frica unei amenzi, patronul localului a încuiat vizitatorii înăuntru.

În presă s-a vehiculat că acolo s-ar fi aflat procurori, judecători și angajați ai CNA. Cei din urmă, la fel, au respins aceste acuzații.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: