Încă un membru PACE a fost recunoscut bănuit în dosarul privind agresarea vicepreședintelui raionului Sângerei
Full Article 2 minutes read

Încă un membru PACE a fost recunoscut bănuit în dosarul privind agresarea vicepreședintelui raionului Sângerei

Încă un membru al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a fost recunoscut drept bănuit în dosarul în care este investigată afresiunea asupra vicepreședintelui raionului Sângerei. În același timp, potrivit Procuraturii Generale, doi membri ai formațiunii care au fost citați, nu s-au prezentat la audieri, unul îmbolnăvindu-se subit și fiind internat în spital.

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, care în seara zilei de 6 aprilie a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE continuă să fie investigat de procurori.

După ce, ieri, Procuratura raionului Sângerei l-a reținut pe președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE, Tudor Balan, care ar fi stropit victima cu soluție, astăzi, procurorii l-au recunoscut și audiat în calitate de bănuit pe un alt membru PACE. Alți doi colegi ai acestora, care au fost citați pentru azi la Procuratură pe acest caz, nu s-au prezentat, unul îmbolnăvindu-se subit și fiind internat în spital.

Astăzi, președintele organizației teritoriale Sângerei a formațiunii politice PACE a fost pus sub învinuire, iar procurorii au depus demers de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Amintim că, incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii ”huliganismului de două sau mai multe persoane” și ”chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Într-o conferință de presă, președintele PACE Gheorghe Cavcaliuc a declarat că dosarul penal în care este vizat colegul său de partid a fost pornit ilegal și la comandă politică. Acesta a solicitat Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputatei Arina Spătaru, pe care a acuzat-o de trafic de influență, abuz de serviciu și exces de serviciu. De cealaltă parte, parlamentara a respins toate acuzațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: