captură foto/Facebook

Încă un membru PACE a fost recunoscut bănuit în dosarul privind agresarea vicepreședintelui raionului Sângerei

Încă un membru al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a fost recunoscut drept bănuit în dosarul în care este investigată afresiunea asupra vicepreședintelui raionului Sângerei. În același timp, potrivit Procuraturii Generale, doi membri ai formațiunii care au fost citați, nu s-au prezentat la audieri, unul îmbolnăvindu-se subit și fiind internat în spital.

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, care în seara zilei de 6 aprilie a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE continuă să fie investigat de procurori.

După ce, ieri, Procuratura raionului Sângerei l-a reținut pe președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE, Tudor Balan, care ar fi stropit victima cu soluție, astăzi, procurorii l-au recunoscut și audiat în calitate de bănuit pe un alt membru PACE. Alți doi colegi ai acestora, care au fost citați pentru azi la Procuratură pe acest caz, nu s-au prezentat, unul îmbolnăvindu-se subit și fiind internat în spital.

Astăzi, președintele organizației teritoriale Sângerei a formațiunii politice PACE a fost pus sub învinuire, iar procurorii au depus demers de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Amintim că, incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii ”huliganismului de două sau mai multe persoane” și ”chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Într-o conferință de presă, președintele PACE Gheorghe Cavcaliuc a declarat că dosarul penal în care este vizat colegul său de partid a fost pornit ilegal și la comandă politică. Acesta a solicitat Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputatei Arina Spătaru, pe care a acuzat-o de trafic de influență, abuz de serviciu și exces de serviciu. De cealaltă parte, parlamentara a respins toate acuzațiile.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: