Imagine simbol/digi24.ro

Încă un pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, la doi ani de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei

Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după doi ani de la invadarea militară a Ucrainei de către Rusia. Pe lista sancțiunilor ajung, de această dată, 106 persoane și 88 de entități, anunță Comisia Europeană într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, pachetul se axează pe limitarea, în continuare, a accesului Rusiei la tehnologiile militare, de exemplu limitarea accesului la drone, și pe înscrierea pe lista sancțiunilor a altor societăți și persoane implicate în efortul de război al Rusiei.

Noile includeri pe listă se referă la peste 140 de societăți și persoane din complexul militar-industrial rus, care, printre altele, potrivit sursei citate, fabrică rachete, drone, sisteme de rachete antiaeriene, vehicule militare, componente de înaltă tehnologie pentru arme și alte echipamente militare.

Printre noile includeri pe listă se numără, inclusiv, șase judecători și 10 funcționari din teritoriile ocupate ale Ucrainei, precum și 15 persoane și 2 entități implicate în transferarea forțată, deportarea și îndoctrinarea militară a copiilor ucraineni, inclusiv în Belarus.

„La doi ani de când Rusia a declanșat invazia pe scară largă împotriva Ucrainei, Europa este unită și hotărâtă să își apere în continuare valorile și principiile fondatoare. UE se poziționează ferm alături de Ucraina și de poporul ucrainean și va continua să sprijine cu hotărâre și pentru cât timp va fi nevoie, până când Ucraina va învinge, economia, societatea, forțele armate și reconstrucția viitoare a acestei țări”, mai anunță comunicatul citat.

Potrivit sursei, cu aceste noi includeri, UE depășește pragul de 2 000 de persoane și entități sancționate, de la începutul războiului Federației Ruse în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Igor Grosu/Facebook

Roaming gratis pentru Moldova, din 2026. Anunțul făcut de Ursula von der Leyen la Chișinău

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că tarifele de roaming între Republica Moldova și statele-membre UE vor fi eliminate, începând cu 1 ianuarie 2026. Anunțul a fost făcut pe 4 iulie în cadrul unei conferințe de presă cu președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European, Antonio Costa, după primul summit Moldova-UE.

Noi vom elimina toate costurile de roaming. Din experiența noastră, în Uniunea Europeană, este o modalitate extraordinară de a conecta oamenii și business-urile”, a declarat Ursula von der Leyen.

Liberalizarea va avea loc la 1 ianuarie 2026.

Totodată, oficialii europeni au confirmat că Republica Moldova este pregătită să adere la programul „Roam like at Home”. Începând cu 1 ianuarie 2026, cetățenii moldoveni vor putea utiliza telefonia mobilă și internetul în UE fără taxe suplimentare.

***

Amintim că Summit-ul Republica Moldova – Uniunea Europeană a avut loc la Reședința de Stat din Chișinău.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: