Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris: a devenit al 10-lea
Full Article 2 minutes read

Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris: a devenit al 10-lea

Încă un sportiv din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este vorba despre halterofilul Marin Robu. Sportivul va concura la competiția de la Paris, după ce a obținut primul loc în proba smuls la Cupa Mondială de haltere care a avut loc în Thailanda. Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la Olimpiada de Vară. 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și că halterofilul Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la Olimpiada de Vară, grație evoluției la Cupa Mondială, ultimul turneu preolimpic.

„La competiția care se desfășoară în orașul Phuket, Thailanda, Marin Robu a evoluat în categoria de greutate de până la 89 kg, doar la proba smuls, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 165 kg. După ce și-a asigurat cota de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, încă după prima probă, staff-ul tehnic al lotului național de haltere a decis să-l retragă din concursul probei aruncat, pentru a evita orice risc de accidentare”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris: a devenit al 10-lea

Facebook/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Marin Robu, în vârstă de 24 de ani, va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Sportivul originar din Nisporeni a mai concurat la Olimpiada de la Tokyo, desfășurată în 2021, unde s-a clasat pe locul 8 în concursul categoriei de greutate de până la 73 de kilograme.

La turneul de calificare din Thailanda, Republica Moldova mai este reprezentată de încă doi halterofili. Elena Erighin și Tudor Bratu vor intra în concurs la începutul săptămânii viitoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: