imagine simbol

Incendiu de vegetație puternic în raionul Hâncești: peste 100 de persoane au luptat cu flăcările

Un incendiu de vegetație uscată de proporții a avut loc pe 31 august în satul Feteasca, raionul Hâncești. 36 de pompieri, 77 de angajați ai altor instituții de stat și voluntari au fost implicați în stingerea flăcărilor. Arderea a distrus 60 hectare de vegetație uscată, fiind parțial afectată și pădurea din localitate pe o suprafață de 40 ha. Informațiile au fost raportate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 31 august, la ora 12:18. Responsabilii au fost informați despre izbucnirea unui incendiu în satul Feteasca, raionul Hâncești, care a cuprins o suprafață extinsă de teren.

Ajunși la fața locului, salvatorii IGSU au constatat că focul se extindea rapid din cauza vântului intens, afectând o suprafață de circa 60 hectare de vegetație uscată, reprezentând un risc imens pentru sectorul locativ și pădurea din preajma satului.

Pentru gestionarea situației la fața locului a fost creat Statul Major, fiind introdus nivel sporit de intervenție.

Astfel, pentru lichidarea arderii au intervenit 11 autospeciale de intervenție cu 36 angajați din cadrul IGSU. De asemenea, au fost antrenate 5 unități de tehnică și 10 angajați din cadrul IGP, 4 unități de tehnică cu 8 angajați ai Poliției de Frontieră, 6 unități de tehnică cu 18 persoane din cadrul Î.S. „Hâncești-Silva, Ocolul Silvic Bujor”, inclusiv 41 de persoane cu 8 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale și voluntari.

Arderea a fost localizată la ora 19:47 și lichidată complet la 23:42.

În urma incendiului au fost distruse 60 hectare de vegetație uscată, fiind afectată parțial pădurea din localitate pe o suprafață de circa 40 ha. Victime nu au fost înregistrate.

Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker

Solicitări de reducere a tarifelor la lumină: ce propun FEE Nord și Premier Energy (DOC)

Furnizorul de energie electrică „FEE Nord”, care deservește consumatorii din nordul Republicii Moldova, și „Premier Energy”, care furnizează energie în centrul și sudul țării, au depus solicitări la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru ajustarea tarifelor la energia electrică.

„FEE Nord” propune un tarif de 4,22 lei pentru un kWh, față de 4,68 lei/kWh în prezent.

NewsMaker by Mihaela Conovali

„Premier Energy” propune 3,93 lei pentru un kWh, comparativ cu tariful actual de 4,10 lei/kWh.

NewsMaker by Mihaela Conovali

Solicitările FEE Nord și Premier Energy au fost publicate pe pagina ANRE pe 4 iulie curent.

Ultima dată, tarifele au fost modificate în ianuarie 2025, când au fost majorate. Până atunci, consumatorii deserviți de Premier Energy achitau 2 lei și 34 de bani/kWh, iar cei deserviți de FEE Nord – 2 lei și 84 de bani/kWh. În urma acestor modificări, autoritățile au anunțat că, până în decembrie 2025, fiecare gospodărie va achita primii 110 kWh consumați la tariful din decembrie 2024 (dinaintea scumpirilor), iar consumul care depășește această limită – la noul tarif majorat.

Menționăm că, în iunie 2025, ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a declarat că prețurile la energia electrică și gazele naturale vor rămâne neschimbate în următoarele luni. Potrivit oficialului, în toamnă, odată cu clarificarea prețurilor de achiziție a gazului, ar putea avea loc reduceri de tarife.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: