„Încetați să cereți dezbateri cu Usatîi”. Noi „reguli” pentru duelul de la Bălți, între candidații PSRM și Partidului Nostru
Full Article 5 minutes read

„Încetați să cereți dezbateri cu Usatîi”. Noi „reguli” pentru duelul de la Bălți, între candidații PSRM și Partidului Nostru

Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar de Bălți Alexandr Petkov susține că va veni la dezbaterile publice cu Maxim Moroșan fără Renato Usatîi. El l-a îndemnat pe candidatul socialiștilor să nu mai solicite dezbateri cu liderul Partidului Nostru. „Contracandidatul dumneavoastră sunt eu”, a comunicat Petkov. Totodată, el i-a spus socialistului că nu va veni la ora 12:00 la dezbaterile publice de miercuri, ci la ora 14:00. El a invocat că pentru ora 12 are stabilită o întâlnire cu locuitorii orașului. Totodată, i-a cerut lui Moroșan ca plata pentru chiria locației unde vor avea loc dezbaterile să fie împărțită la jumătate. 

Joia trecută eu l-am invitat la dezbateri personal pe Maxim Moroșan, el a tăcut 4 zile iar ieri la conferința de presă a citit un text de pe foaie. Vrea dezbateri doar între echipe, unul la unul nu merge. Eu i-am propus lui Maxim din timp să discutăm locul și ora dezbaterilor. În schimb, socialiștii locul și ora au ales-o singuri, restaurantul – miercuri și teatrul – vineri”, a declarat Petkov.

Socialiștii, după cum s-a constatat, încă săptămâna trecută au închiriat teatrul pentru un eveniment cu partidul lor. Iar nouă ne spun că aceasta este o întâlnire cu bălțenii. Minciună. (…) Eu la întâlnirea de miercuri voi veni singur. (…) Voi, Maxim, puteți lua cu voi oricare grup de susținere, dacă nu puteți discuta fără el. Eu pot”, a adăugat Petkov.

Candidatul Partidului Nostru a menționat că „sunt doar două probleme”.

Voi ați stabilit ora întâlnirii și nu m-ați sunat. Dar eu pentru ora 12:00, miercuri, am alte planuri – o întâlnire cu locuitorii orașului. (…) De aceea propun să schimbăm ora, să fie la 14:00. Nu trebuie să veniți la 12 și să spuneți că eu nu sunt. (…) Miercuri, la ora 14:00, eu voi fi”, a comunicat Petkov.

A doua, voi deja ați închiriat sala, dar plata pentru arendă va trebui să fie împărțită la jumătate”, a adăugat candidatul Partidului Nostru.

Într-un final, Petkov l-a îndemnat pe Moroșan să nu mai solicite „dezbateri cu Usatîi”.

Ne auzim miercuri, la 14:00. Voi vorbi la această întâlnire doar cu contracandidatul meu. (…) Apropo, încetați să manipulați și să cereți dezbateri cu Usatîi. V-am chemat eu și contracandidatul dumneavoastră sunt eu”, a conchis Petkov.

***

Pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. În municipiul Bălți niciunul din cei 14 candidați înregistrați în cursa electorală nu a acumulat pragul minim de 50% + 1 vot necesar pentru a câștiga. Astfel, pe 19 noiembrie, va avea loc al doilea tur de alegeri, în cadrul căruia ar fi trebuit să acceadă doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi: Alexandr Petkov de la Partidul „Nostru” și candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova.

Pe 7 noiembrie, însă, Arina Corșicova, candidată susținută de Ilan Șor la funcția de primar al mun. Bălți, a fost exclusă din cursa electorală. În oraș a avut loc un protest față de această decizie. Hotărârea a fost menținută în vigoare, prin decizia din 10 noiembrie a CEC.

Socialistul Maxim Moroșan, care a acces în turul II pentru alegerile primarului de Bălți după ce candidata lui Șor a fost exclusă, a declarat pe 9 noiembrie că se va duela în cadrul scrutinului „nu împotriva lui Alexandr Petkov, dar împotriva lui Renato Usatîi”. Potrivit lui Moroșan, „bălțenii nu știu cine este Petkov” dar îl cunosc pe liderul Partidului Nostru Renato Usatîi. „Și pe mine mă știu”, a adăugat Moroșan. De cealaltă parte, candidatul Partidului Nostru la șefia municipiului Bălți Alexandr Petkov a anunțat că îl invită pe Maxim Moroșan la dezbateri publice. „Să fim doar doi, fără participarea liderilor de partid”, a reacționat Petkov.

Candidatul socialiștilor la funcția de primar de Bălți Maxim Moroșan a răspuns la invitația lui Alexandr Petkov, de a participa la dezbateri publice, doar că acesta a stabilit alte condiții.

„Vă chemăm împreună cu echipa de consilieri la dialog, în frunte cu Renato Usatîi, miercuri, 15 noiembrie, ora 12:00. Pe lângă noi vor fi prezenți și reprezentanții mass-media”, a declarat Moroșan. Candidatul PSRM a adăugat că vrea să discute cu Usatîi în fața bălțenilor și a mai lansat o invitație. „Credem că și bălțenii trebuie să fie prezenți la dezbateri publice. Dragi bălțeni, vă invităm pe toți, vineri, 17 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Îl invit personal pe Renato Usatîi la discuții în fața bălțenilor, unde vom clarifica în ce constă puterea și al cui este adevărul”, a adăugat Moroșan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: