„Închei acest mandat cu demnitate”. Sergiu Sîrbu a prezidat ultima ședință a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică (FOTO)
Full Article 3 minutes read

„Închei acest mandat cu demnitate”. Sergiu Sîrbu a prezidat ultima ședință a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică (FOTO)

Pe 19 mai s-a desfășurat ultima ședință a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, condusă de către deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, parlamentarul le-a urat succes colegilor săi și a menționat că își încheie mandatul cu demnitate și speranță că în următorul legislativ vor fi mai puține lupte politice și mai multe inițiative benefice pentru cetățeni.

În cadrul ultimei ședințe prezidate de Sîrbu, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a definitivat și aprobat rapoartele pentru lectura a II-a privind pachetul de proiecte de lege referitoare la protecția datelor cu caracter personal. De asemenea, Comisia a aprobat prelungirea cu doi ani a Strategiei naționale de integritate și anticorupție, care conține un nou plan de acțiuni.

Tot astăzi, a fost audiat raportul de activitate al SIS, dar și raportul instituțiilor de forță privind cazul tragic din Zona de Securitate, soldat cu decesul unui bărbat din satul Răscăieți. Sergiu Sîrbu a menționat că, timp de cinci luni, cât a fost președinte al comisiei, a depus eforturi ca activitatea acesteia să nu fie politizată, iar pe agendă să fie incluse subiecte legate strict de atribuțiile funcționale ale comisiei.

„Consider că ne-a reușit. Prin urmare, în această perioadă, au fost aprobate și votate mai multe proiecte de lege, au fost audiate rapoarte de activitate a aproape toate instituțiile de forță, am audiat instituțiile cu privire la riscurile regionale care ar putea afecta securitatea națională, dar și cazurile concrete care afectează siguranța cetățenilor”, a scris deputatul.

Sergiu Sîrbu a amintit și de faptul că de câteva ori i-a fost blocat accesul de a participa la ședințele Consiliului Suprem de Securitate.

„Închei acest mandat cu demnitate și speranța ca viitorul Parlament, în special Comisia securitate, va face abstracție de toate luptele politice, iar următoarea componență a legislativului se va concentra exclusiv pe subiecte care fortifică și protejează siguranța cetățeanului, securitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru colaborare și le urez succes oriunde ar fi”, a încheiat Sergiu Sîrbu.

Amintim că Sergiu Sîrbu a ajuns cunoscut în calitate de deputat al Partidului Comuniștilor. În 2013, acesta a aderat la Partidul Democrat, iar un an mai tîrziu a acces în parlament pe listele formațiunii. În februarie 2020, Sergiu Sîrbu a anunțat că părăsește PDM. Ulterior, împreună cu alți foști democrați, acesta a fondat grupul parlamentar Pro Moldova, condus de către Andrian Candu. În octombrie 2020, Sîrbu a părăsit și această formațiune și a anunțat că va rămâne neafiliat. Ulterior, acesta a făcut parte din Platforma „Pentru Moldova”, împreună cu fracțiunea Partidului „ȘOR”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: