Închisoare până la 5 ani pentru cei care nu respectă regimul de carantină. Cum intenționează Rusia să lupte cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Închisoare până la 5 ani pentru cei care nu respectă regimul de carantină. Cum intenționează Rusia să lupte cu COVID-19

Autoritățile de la Moscova au ameninţat duminică, 8 martie, cu până la cinci ani de închisoare persoanele care nu se autoizolează la domiciliu pentru două săptămâni după ce au vizitat ţări grav afectate de epidemia de coronavirus. Potrivit currenttime.tv, sunt vizate persoanele care se întorc din China, Coreea de Sud, Iran, Franţa, Germania, Italia şi Spania, precum şi din alte state care prezintă indici „nefavorabili” de coronavirus.

Totodată, departamentul de sănătate publică de la Moscova a precizat că regimul de autoizolare „este verificat cu ajutorul sistemelor de supraveghere”: camere video instalate în interfoane și cele de pe străzile orașului.

La Moscova a fost impus de joi, 5 martie, un „regim de alertă foarte ridicată” şi măsuri suplimentare se securitate, pentru a limita răspândirea maladiei. Astfel, familiile celor care s-au întors recent din țările enumerate mai sus sunt vizitate de reprezentanții Centrului de medicină urgentă. Aceștia le recoltează probe de sânge și le cer să semneze că își asumă să se autoizoleze la domiciliul timp de 14 săptămâni.

De asemenea, medicii îi fotografiază pe cei care sunt în carantină și anunță că fotografiile sunt introduse într-o bază de date a poliției de la Moscova, pentru ca oamenii legii să poată monitoriza toate deplasările persoanei vizate.

Pentru prima ieșire din scara blocului și aflarea în stradă, persoanele impuse să stea în carantină sunt amendate cu 500 de ruble, mai scrie sursa citată.

„În cazul în care pacientul este nevoit să stea în izolare și locuiește singur, el trebuie să iasă din casă numai în situații de urgențe, în perioade de timp când în stradă sunt puțini oameni. Totodată, el trebuie în mod obligatoriu să poarte mască. Recomandăm să apeleze la servicii de livrare, ajutorul prietenilor și cunoștințelor”, se arată pe site-ul primăriei Moscovei.

În Rusia sunt anunțate oficial 17 cazuri de infectare cu coronavirus, ultimele patru cazuri au fost constate sâmbătă, 7 martie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: