India: Un elicopter cu șeful forțelor armate la bord s-a prăbușit
Full Article 2 minutes read

India: Un elicopter cu șeful forțelor armate la bord s-a prăbușit

Un elicopter în care se afla şeful Statului Major al armatei Indiei, generalul Bipin Rawat, s-a prăbuşit miercuri, 8 decembrie, în statul Tamil Nadu din sudul acestei ţări, au anunţat Forţele Aeriene indiene, informează AFP, citat de digi24. Potrivit serviciilor de salvare, în incident şi-au pierdut viaţa cel puţin trei persoane.

„Un elicopter Mi-17V5 (de fabricaţie rusească) al Forţelor Aeriene ale Indiei (IAF), în care se afla şeful Statului Major, generalul Bipin Rawat, a avut un accident, astăzi (miercuri), lângă Coonoor, în statul Tamil Nadu. A fost ordonată declanşarea unei anchete pentru a determina cauza accidentului”, se menționează într-un comunicat.

Generalul Rawat şi soţia lui se aflau la bordul aparatului, împreună cu alţi patru ofiţeri, şi se îndreptau spre Defence Services Staff College, instituţie de formare în domeniul apărării, a declarat pentru AFP un ofiţer al armatei indiene.

„Sunt trei sau patru răniţi la locul accidentului, dar nu cunoaştem identitatea persoanelor decedate”, a declarat un responsabil al pompierilor din Coonoor, care a adăugat că mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital.

Imagini video difuzate pe canalele de ştiri indiene arată epava aparatului în flăcări la locul accidentului, într-o zonă forestieră densă, nu departe de locul de destinaţie, în districtul Nilgiris.

Presa locală a raportat că elicopterul a decolat de la baza IAF în Sulur, miercuri după-amiaza, şi că unii pasageri care au scăpat cu viaţa au fost duşi la spitale pentru îngrijiri.

Considerat un apropiat al premierului Narendra Modi, generalul Bipin Rawat, 63 de ani, este primul şef al Statului Major al Indiei, post creat de guvernul indian în 2019.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: