Informațiile că la unele benzinării din țară se formează cozi nu corespund realității. Precizările ANRE
Full Article 2 minutes read

Informațiile că la unele benzinării din țară se formează cozi nu corespund realității. Precizările ANRE

Unele surse media au publicat informații precum că la unele benzinării se formează cozi pentru alimentarea automobilelor. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) declară că a verificat informațiile și „acestea nu corespund realității”.

Potrivit Agenției, fiabilitatea procesului de aprovizionare a țării noastre cu produse petroliere se menține în regim constant.

Sursa mai declară că stocurile efective de produse petroliere la momentul actual sunt la un nivel comparabil cu cel din perioadele precedente.

Totodată, având în vedere situația din Ucraina, Agenția a transmis companiilor din sectorul respectiv demersuri prin care a solicitat acestora să realizeze în regim prioritar tot complexul de măsuri disponibile în vederea asigurării stocurilor pentru o perioadă mai lungă decât cea practicată în prezent și identificării de surse alternative de aprovizionare cu carburanți care ar putea fi activate în caz de necesitate.

ANRE mai spune că a instituit un mecanism de raportare zilnică a stocurilor deținute, în baza căruia monitorizează evoluția acestora, conlucrând cu structurile guvernamentale la subiectul dat.

În final, Agenția amintește că majoritatea produselor petroliere sunt importate în țara noastră din România.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: