„Infractorul este întotdeauna atras de locul crimei”. Reacția Ucrainei la vizita lui Putin în orașul Mariupol
Full Article 2 minutes read

„Infractorul este întotdeauna atras de locul crimei”. Reacția Ucrainei la vizita lui Putin în orașul Mariupol

Mihail Podoleak, consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei, a comentat vizita lui Vladimir Putin în orașul ucrainean Mariupol, ocupat de trupele ruse. Oficialul de la Kiev, reieșind din reacția sa postată pe internet, nu pune la îndoială vizita președintelui rus. El o numește „cinism și lipsă de remușcare”. 

„Infractorul este întotdeauna atras de locul crimei. În timp ce țările lumii civilizate anunță arestarea „regizorului războiului” în cazul trecerii graniței, organizatorul crimelor a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele și gropile comune”, a scris Podoleak, pe Twitter.

„Cinism și lipsă de remușcare”, a conchis oficialul de la Kiev.

Amintim că serviciul de presă al Kremlinului a anunțat în dimineața zilei de 19 martie că președintele rus Vladimir Putin a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de trupele ruse. Este prima presupusă vizită a lui Putin în Donbass de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

De menționat că în comunicatul emis de Kremlin nu este nici o fotografie sau imagine video cu privire la vizita lui Putin la Mariupol. Câteva imagini au fost publicate de agenția de presă de stat Ria Novosti și portalul Izvestia. Cu exactitate nu se poate distinge locul filmărilor.

Mai precizăm că pe 17 martie, Curtea Penală Internațională cu sediul la Haga a emis mandat internațional de arest pentru comisarul pentru drepturile copilului din Rusia Maria Lvova-Belova și președintele rus Vladimir Putin. Germania va trebui să îl aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul german şi dacă, desigur, Curtea Penală Internaţională va cere statelor semnatare ale Statutului de la Roma aplicarea legii, a declarat ministrul german al Justiţiei Marco Buschmann.

Vă propunem să urmăriți un interviu NM realizat cu soția unui apărător al Mariupolului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: