Înotătorul român David Popovici, un nou record la Campionatul Mondial pentru juniori: a luat aurul la proba 200 m liber
Full Article 2 minutes read

Înotătorul român David Popovici, un nou record la Campionatul Mondial pentru juniori: a luat aurul la proba 200 m liber

Românul David Popovici a reușit, joi dimineață, să câștige medalia de aur în finala de 200 metri liber, în cadrul Campionatului Mondial de juniori de la Lima.

Popovici și-a adjudecat a doua medalie la Lima, în proba de 200 m liber, după aurul luat la ștafetă 4×100 m liber, miercuri dimineața.

„Publicul m-a ajutat enorm, mă distrez, a fost o cursă foarte bună”, a declarat David Popovici după ce a încheiat finala, relatează Sport.ro.

De această dată, David Popovici a scos timpul de 1:46,18, stabilind un nou record al competiției. Medalia de argint i-a revenit maghiarului Daniel Meszaros (1:48,19), în timp ultima treaptă a fost a fost ocupată de italianul Filippo Berxtoni (1:49,05).

Amintim că în august curent, românul David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

Popovici a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: