Înregistrare audio într-o schemă de corupție la Hîncești, la eliberarea permiselor de conducere
Full Article 3 minutes read

Înregistrare audio într-o schemă de corupție la Hîncești, la eliberarea permiselor de conducere

Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) Hîncești și doi intermediari au fost reținuți de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). Cei din urmă au prezentat și o înregistrare audio în schema de corupție. Într-o reacție, reprezentanții ASP au spus că își doresc „ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”. 

Schema de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție.

Un angajat al ASP din oficiul Hîncești și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere”, susțin reprezentanții CNA.

Se menționează că „cele trei persoane ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Hîncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice”.

Sumele pretinse pentru un permis, potrivit CNA, au variat între 300 și 1200 de euro.

Ofiţerii CNA au efectuat percheziţii în birouri, automobilele și la domiciliile persoanelor suspecte.

Au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, sume bănești în sumă de 38 de mii de euro, 39 de mii de lei, 400 de dolari, 420 de lire sterline, dar și telefoane mobile. În urma acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore”, au menționat reprezentații Centrului.

CNA a prezentat și o înregistrare audio în dosarul permiselor de conducere la Hîncești:

– „Alo, domnul Iura bună ziua.

-Da, salut.

-La mine chestia dată, totul e bine.

-Tăt îi băț.

-Totul e bine, 0 puncte greșeli.

-Da, bun.

-Foarte bine, noi vedem seara cum ne eliberăm și putem să intrăm la dumneavoastră„.

Într-o reacție, reprezentanții ASP au declarat că sunt „în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate”.

ASP își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, au declarat reprezentanții Agenției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: