Însă 6 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul se ridică la 29 de pacienți
Full Article 3 minutes read

Însă 6 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul se ridică la 29 de pacienți

Încă 6 persoane din Republica Moldova au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă din 16 martie. Oficialul a precizat că 15 dintre cazuri sunt de import, iar 14 cu transmitere locală.

De asemenea, oficialul a precizat că starea pacientei transferate de la Toma Ciorbă la Spitalul Republican este critică, dar personalul medical face tot ce este posibil pentru a o salva.

„Din păcate și soțul doamnei este infectat și se află internat la Toma Ciorbă”, a anunțat Dumbrăveanu.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat luni, 16 martie, despre prima persoană infectată cu virusul de tip nou COVID-19 tratată în Republica Moldova.

„MSMPS informează despre prima pacientă tratată de COVID-19 în Republica Moldova. Au fost realizate două teste de laborator de confirmare după realizarea tratamentului, care sunt negative la prezența virusului COVID-19. Pacienta se simte bine, a fost transferată din izolator în secție, urmează mîine să fie externată”, se arată în comunicatul instituției.

În contextul pandemiei, la nivel național, a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național.

Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: