Instanța de judecată i-a dat undă verde lui Tauber să plece la „investigații medicale”… în Israel
Full Article 2 minutes read

Instanța de judecată i-a dat undă verde lui Tauber să plece la „investigații medicale”… în Israel

Deputata Marina Tauber, cercetată penal, va putea părăsi Republica Moldova pentru o perioadă de 14 zile, timp în care ar urma să facă „investigații medicale” în Israel. Decizia prin care parlamentar primește undă verde pentru a părăsi temporar țara a fost pronunțată de instanța de judecată pe 8  noiembrie.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), în cadrul ședinței de judecată de astăzi, instanța a admis demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile. Totodată, instanța a admis cererea părții apărării privind eliberarea permisiunei inculpatei de a pleca peste hotare la investigații medicale în statul Israel, pentru o perioadă de 14 zile, cu obligarea de a preda la întoarcere pașaportul.

Instanța i-a permis lui Tauber să părăsească Moldova între 21 noiembrie și 5 decembrie.

De menționat că în Israel se ascunde Ilan Șor, liderul condamnat al Partidului neconstituțional „ȘOR” – formațiune a cărei vicepreședintă a fost Marina Tauber.

***

În context, precizăm că Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Deputata este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „ȘOR” – declarat neconstituțional în 2023 – pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea ex-Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat.

Deputata pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: