Ion Ceban, la aproape 2 ani de la războiul Rusiei în Ucraina: „Din prima zi…”
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban, la aproape 2 ani de la războiul Rusiei în Ucraina: „Din prima zi…”

Edilul capitalei, Ion Ceban, a comentat, din nou, la aproape 2 ani de la invazia Federației Ruse în Ucraina, războiul din țara vecină. Primarul capitalei susține că, încă din prima zi, municipalitatea s-a implicat „la maxim” pentru a ajuta cetățenii ucraineni refugiați în țara noastră. Potrivit lui Ceban, ajutorul continuă și în prezent. Declarațiile au fost făcute în debutul ședinței Primăriei Chișinău din 19 februarie.

„Am condamnat războiul din prima zi, invazia asupra Ucrainei, și din prima zi noi, municipalitatea, ne-am implicat la maxim pentru a ajuta cetățenii ucraineni. (…) În prezent, ajutorul municipalității continuă și este vorba de suportul pe care îl oferim în angajarea cetățenilor ucraineni care s-au stabilit la Chișinău, încadrarea copiilor în școli și grădinițe”, a declarat Ion Ceban.

Edilul le-a mulțumit subalternilor săi care acum 2 ani, „pe o perioadă lungă de timp, și-au dedicat toată activitatea pentru a ajuta cetățenii din Ucraina”.

„Am avut 45 de centre de plasament pe care Primăria Chișinău le gestiona împreună cu mai mulți parteneri externi, agenți economici, antreprenori. (…) Anul trecut Primăria a organizat o expoziție „Pentru Pace” în cadrul Primăriei, iar în acest an, copiii din școlile din Chișinău au pregătit mai multe lucrări care vor fi expuse începând cu ziua de mâine, în incinta Primăriei”, a mai spus edilul.

Amintim că Federația Rusă a atacat militar țara vecină, Ucraina, pe 24 februarie 2022. Odată cu începutul invaziei, Ceban a fost deseori criticat de către reprezentanții guvernării pentru că ar fi evitat să spună clar că Rusia a atacat Ucraina sau să condamne acțiunile armatei ruse în țara vecină.

Reamintim că Ceban a spus clar că Rusia este stat agresor încă în octombrie 2022, când a participat la un forum. „Condamn acest război, condamn această agresiune și nu consider un lucru normal. Agresorul este Rusia. Eu nu odată am spus de aceste lucruri”, a spus atunci edilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: