Irina Vlah l-a acționat în judecată pe Igor Grosu și cere despăgubiri de 200 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah l-a acționat în judecată pe Igor Grosu și cere despăgubiri de 200 mii de lei

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah l-a acționat în judecată pe președintele Parlamentului Igor Grosu și solicită despăgubiri în mărime de 200 de mii de lei. Acesta este acuzat de defăimare.

Potrivit nokta.md, Vlah l-a atacat pe Grosu în judecată din cauza unor declarații făcute de către liderul PAS în timpul unei întâlniri electorale din 6 iulie și anume: „Suntem familiarizați cu modul în care se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit multe despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare, în Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”.

Fraza a fost preluată de un portal din Găgăuzia. Guvernatoarea regiunii Irina Vlah solicită, de asemenea, ca portalul respectiv să publice o dezmințire și scuze publice.

Șefa autonomiei găgăuze consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea, fiindu-i lezată „onoarea, demnitatea și reputația profesională”.

Plângerea a fost depusă pe 16 august, iar prima ședința de judecată urmează să aibă loc pe 24 noiembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Solcitată de NM, Aurica Jardan, consiliera lui Igor Grosu, a refuzat să comenteze situația.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: