Jizdan a contestat în instanță actul emis de ANI, cu privire la confiscarea unei părți din averea sa
Full Article 2 minutes read

Jizdan a contestat în instanță actul emis de ANI, cu privire la confiscarea unei părți din averea sa

Deputatul Partidului Democrat (PDM) Alexandru Jizdan a contestat în instanță actul emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), cu privire la confiscarea unei părți din averea sa, în sumă de 770 de mii de lei.

„Astăzi am atacat actul de constatare emis în privința mea de ANI, la data de 22 aprilie curent. Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student. La fel de stranii sunt și celelalte constatări”, a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Controlul averii lui Alexandru Jizdan a fost inițiat la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale. Acesta a fost încheiat pe 22 aprilie. Inspectorul ANI a constatat mai multe încălcări. Drept urmare, a dispus confiscarea averii nejustificate în sumă de 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații. 

Ulterior, Jizdan a venit cu o reacție la acest subiect. Deputatul a explicat că suma de 770 mii de lei, despre care ANI a menționat că nu are dovada provenienței, ar fi obținut-o de la părinții săi, care au vândut un teren agricol. Mai mult, banii ar fi fost transferați timp de patru ani, perioadă în care fiul său învăța în afara țării.

De asemenea, parlamentarul democrat susține că pretinsele imobile deținute în afara Republicii Moldova ar fi, de fapt, 3 apartamente luate în chirie în perioada în care copilul său învăța acolo.

Dacă actul ANI va rămâne definitiv în instanța de judecată, deputatul riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: