Jurnalistul care a făcut dezvăluiri despre Institutul Oncologic din Chișinău va fi consultat în străinătate
Full Article 3 minutes read

Jurnalistul care a făcut dezvăluiri despre Institutul Oncologic din Chișinău va fi consultat în străinătate

Jurnalistul Moldpres Nicolae Roibu, care anterior s-a plâns pe atitudinea personalului de la Institutul Oncologic, vine cu un mesaj de mulțumire către ministra Sănătății. Cea din urmă a reacționat la mesajul jurnalistului în care a descris cum a fost tratat în instituția medicală. 

Nicolae Roibu spune că i s-a oferit ocazia să plece în afara țării la o consultație.

„Vă mulțumesc foarte mult, stimată Doamnă Ministru al Sănătății Ala Nemerenco pentru posibilitatea de a mi se acorda o consultație peste hotare, și, mai cu seamă, pentru ocazia oferită cu gratitudine de către Dvs. de a fi alături de copiii mei și de soția mea în această perioadă grea pentru mine”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Roibu mai spune că „șansa de viață pentru fiecare om este foarte importantă”. „Am văzut pe culoarele Clinicii Oncologice oameni necăjiți, sinceri, ca niște sfinți, vorba regretatului poet Adrian Păunescu, și atunci mi-am zis- ce se întâmplă cu noi? De ce, într-un spațiu atât de restrâns, trebuie să suferim? Suntem puțini la număr! Eu niciodată n-am luat un ban de la nimeni! De ce niște medici, crescuți de către aceiași părinți, ca și noi, trebuie să-și bată joc de bolnavi?”, comunică el.

Într-un final, jurnalistul îi mulțumește conducerii Ministerului Sănătății. „Gestul Dvs, m-a dat gata! De fapt m-a tratat! Nici nu știu dacă mai am nevoie de operație! Dumneavoastră mi-ați dat deja sănătate prin atitudinea Dvs. ca medic, de care eu nu am avut parte la Institutul Oncologic, deși, la viața mea, am avut noroc și de buni specialiști în medicină, cărora le sunt recunoscător! Acum pot și să mor, fiind conștient de faptul că am avut parte de o atitudine omenească din partea Dvs.”, susține jurnalistul.

***

Recent, jurnalistul Moldpres Nicolae Roibu, pe o rețea de socializare, s-a plâns pe sistemul medical din Moldova, inclusiv atitudinea medicilor față de pacienți. El a descris cum a fost tratat de către personalul Institutului Oncologic. Într-un final, jurnalistul a refuzat să fie investigat de instituția medicală. Într-o reacție, ministra Sănătății a spus că „Institutul Oncologic a devenit o rușine pentru întregul sistem” și a cerut datele jurnalistului pentru a „o lua de la capăt”.

La câteva zile distanță de la cazul petrecut cu Nicolae Roibu la Institutul Oncologic, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunța că ani de zile nu s-a învestit în baza tehnico-materială a Institutului. În acest sens, ministra a declarat că a identificat deja toate resursele financiare pentru modernizarea instituției. Totuși, oficialul a menționat că îi este mai ușor să găsească resurse financiare „dar mai greu să dezrădăcineze niște practici urâte” întâlnite în instituție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: