Karina Țurcan a fost condamnată la 15 ani de închisoare, pentru spionaj în favoarea Moldovei
Full Article 2 minutes read

Karina Țurcan a fost condamnată la 15 ani de închisoare, pentru spionaj în favoarea Moldovei

Judecătorii ruși au condamnat-o la 15 ani de închisoare pe Karina Țurcan, fostul top-manager al companiei „Inter RAO”, informează RIA Novosti. Aceasta a fost găsită vinovată de spionaj în favoarea Moldovei. Avocatul acesteia a anunțat că va contesta decizia.

Procurorii au solicitat condamnarea Karinei Țurcan la 18 ani de închisoare, în timp ce apărarea a cerut eliberarea acesteia. Cazul a fost examinat în regim închis, întrucât materialele ar fi secrete.

Karina Țurcan a fost reținută în 2018. Potrivit acuzării, din 2004, aceasta ar fi colaborat cu serviciile speciale din Moldova, iar în 2015 ar fi transmis un proiect secret elaborat de Ministerul Energeticii din Rusia, iar în schimb ar fi primit bani.

Țurcan și avocații săi resping acuzațiile și insistă că probele ar fi fost falsificate. Procesul de judecată a început în septembrie. A depus mărturie și șeful companiei energetice „Inter RAO”, Boris Kovalciuk. Potrivit acestuia, Țurcan a avut un conflict cu fostul lider al Transnistriei, Evghenii Șevciuk, din cauza Centralei termoelectrice de la Cuciurgan, care aparține companiei „Inter RAO”.

Karina Țurcan neagă că ar fi avut relații cu angajații serviciilor secrete străine și susține că nici măcar nu a văzut documentul pe baza căruia a fost învinuită.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: