Kiev: Persoanele nevaccinate și fără test Covid-19 nu vor putea călători în transportul public
Full Article 2 minutes read

Kiev: Persoanele nevaccinate și fără test Covid-19 nu vor putea călători în transportul public

Din 1 noiembrie, în Kiev intră în vigoare noile restricții adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, persoanele nevaccinate, care nu dețin un test recent pentru Covid-19, nu vor putea călători cu transportul public. La fel, toate instituțiile de învățământ își vor continua activitatea online. Grădinițele vor rămâne deschise numai dacă toți angajații au fost imunizați complet împotriva coronavirusului.

Transportul public

Din 1 noiembrie, vor putea folosi transportul public din capitala Ucrainei doar persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu cel puțin o doză de vaccin, cele care dețin rezultatul negativ al unui test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau antigen sau un certificat care atestă prezența anticorpilor. Copiii vor putea călători fără restricții.

Cum vor funcționa școlile și grădinițele

Toate instituțiile de învățământ din Kiev vor activa de la distanță. Vor rămâne deschise doar grădinițele în care toți angajații sunt vaccinați cu schema completă.

Cum vor funcționa centrele comerciale

Minorii nu vor putea vizita centrele comerciale, dacă nu sunt însoțiți de adulți vaccinați sau care dețin certificate care atestă prezența anticorpilor sau rezultatul negativ la testul Covid-19.

De asemenea, este interzis accesul în instituțiile de protecție socială fără documentele indicate mai sus. Se interzice și vizita sălilor de sport și fitness, a bazinelor (cu excepția sportivilor profesioniști din lotul național al Ucrainei și antrenorilor acestora) în lipsa certificatului de vaccinare, a testului PCR negativ sau al certificatului care atestă prezența anticorpilor.

Manifestațiile de amploare – interzise

Se  interzice desfășurarea manifestațiilor de amploare în afară de cele sportive (care vor fi organizate fără prezența spectatorilor).

De asemenea, masca de protecție este obligatorie în toate instituțiile de învățământ și spitalicești, în pasajele subterane, în stațiile de așteptare și în alte locuri unde nu este posibilă respectarea distanței de 1 m față de altă persoană.

Restaurantele, cafenelele și barurile se închid pentru vizitatori. Este permisă doar livrarea și pregătirea comenzilor pentru ridicare de la restaurant dacă toți angajații și vizitatorii sunt vaccinați sau dețin actele menționate mai sus, scrie portalul UNIAN.

Ucraina se confruntă cu un număr alarmant de infectări cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate  26 870 cazuri noi. S-au îmbolnăvit inclusiv 1824 de copii și 491 de lucrători medicali. Au murit 648 de oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: