Kievul ia în calcul versiunea doborârii intenționate a elicopterului prăbușit. Primele ipoteze oficiale
Full Article 2 minutes read

Kievul ia în calcul versiunea doborârii intenționate a elicopterului prăbușit. Primele ipoteze oficiale

Serviciul de Securitate al Ucrainei a început să investigheze cazul elicopterului prăbușit în localitatea Brovarî, regiunea Kiev. Instituția ia în considerare mai multe versiuni, care ar fi condus la producerea tragediei. 

La acest moment sunt luate în considerare trei versiuni:

  • încălcarea regulilor de zbor;
  • defecțiune tehnică la elicopter;
  • acțiuni intenționate de distrugere a transportului aerian.

Astfel, angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei anunță că desfășoară un complex de măsuri de investigație și operaționale pentru a stabili cauza accidentului.

Potrivit informațiilor preliminare, cel puțin 16 persoane au decedat în accident, inclusiv 3 copii. În accident a murit și conducerea Ministerului Afacerilor Interne a Ucrainei: ministrul Denis Monastîrskii, prim-viceministrul Evghenii Enin și secretarul de stat Iurii Lubkovici.

Alte 30 de persoane au fost internate la spital, inclusiv 12 copii.

Amintim că în orașul Brovarî din regiunea Kiev s-a prăbușit un elicopter în apropierea unei grădinițe. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 ianuarie. Urmare a prăbușirii a izbucnit un incendiu. Șeful administrației regiunii Kiev Alexei Kuleba declara că elicopterul a căzut între o grădiniță și o clădire de locuit. La momentul accidentului, în grădiniță se aflau angajații și copiii, a adăugat Kuleba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: