Klaus Iohannis: „Este important pentru Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene”
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis: „Este important pentru Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene”

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat astăzi faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) – o structură creată ieri la Praga, care reunește statele membre ale UE și țările partenere. Potrivit lui, acest fapt indică un semnal important și pozitiv pentru Moldova. Klaus Iohannis a subliniat faptul că România a susținut această propunere.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută astăzi la Praga.

Precizăm că cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Summitul inaugural al CPE a avut loc joi la Praga. Acesta a reunit lideri din 44 de state, inclusiv din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

CPE este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: