Klaus Iohannis: „Este important pentru Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene”
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis: „Este important pentru Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene”

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat astăzi faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) – o structură creată ieri la Praga, care reunește statele membre ale UE și țările partenere. Potrivit lui, acest fapt indică un semnal important și pozitiv pentru Moldova. Klaus Iohannis a subliniat faptul că România a susținut această propunere.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută astăzi la Praga.

Precizăm că cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Summitul inaugural al CPE a avut loc joi la Praga. Acesta a reunit lideri din 44 de state, inclusiv din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

CPE este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: