Klaus Iohannis vine la Chișinău, la invitația președintei alese a Moldovei, Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis vine la Chișinău, la invitația președintei alese a Moldovei, Maia Sandu

Președintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial de către aceasta. Subiectul a fost discutat în cadrul unei convorbiri telefonice dintre cei doi politicieni, pe 16 noiembrie.

Președintele României și președinta aleasă a Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova. În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care președintele României, Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația președintei alese Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial.

În cadrul discuției, Klaus Iohannis a arătat că rezultatul obținut de Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve.

Președintele României își exprimă încrederea că Republica Moldova va găsi calea pentru generarea unei formule politice de guvernare care să susțină clar și ferm programul reformator al președintelui ales și abordarea sa pro-europeană.

Klaus Iohannis a fost la Chișinău în 2014.

***

Inițial, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Conform informațiilor publicate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor – 42,25%. Rata de participare la vot a constituit 52,78%.

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova Igor Dodon a declarat că mandatul său expiră pe 24 decembrie și că va contesta rezultatele alegerilor prezidențiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: