Kovesi a fost întrebată despre pensiunea din România, care ar aparține rudei lui Nemerenco
Full Article 2 minutes read

Kovesi a fost întrebată despre pensiunea din România, care ar aparține rudei lui Nemerenco

Șefa Parchetului European Laura Codruța Kovesi nu cunoaște detalii despre cazul în care este vizată ministra Sănătății, Ala Nemerenco, privind vila din România. Kovesi a mai spus că competența Parchetului European este limitată la infracțiuni care au fost comise după anul 2017.

Competența Parchetului European este limitată la infracțiuni care au fost comise după anul 2017, iar noi putem investiga infracțiuni comise pe teritoriul unui stat participant la EPPO, inclusiv infracțiuni comise pe teritoriul României de către cetățeni români. Nu pot să vă confirm despre acest caz pentru că nu comentăm cazuri particulare și să fiu sinceră nici nu cunosc detaliile acestui caz”, a răspuns procurorul șef al Parchetului European la o întrebare a unei jurnaliste.

Amintim că ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a ajuns în atenția presei după ce Curtea Europeană de Conturi a publicat un raport care se referă la proprietarii unor pensiuni din șase țări, inclusiv din România, care ar fi beneficiat de fonduri europene. În realitate, aceștia și-au făcut propriile case de vacanță. În material nu sunt dezvăluite, însă, identitățile proprietarilor și prin urmare nu este clar dacă numele rudei ministrei Sănătății figurează sau nu în listă.

Anterior, Nemerenco a spus că pensiunea aparține fiului său, care și-a dezvoltat o afacere în acest sens, grație unui proiect european. Mai mult, Nemerenco spune că a acționat în judecată mai multe site-uri media din Republica Moldova, după ce ar fi scris subiecte „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: