Kremlinul a comentat interdicția zborurilor spre Rusia: Se încearcă impunerea unei agende anti-ruse
Full Article 2 minutes read

Kremlinul a comentat interdicția zborurilor spre Rusia: Se încearcă impunerea unei agende anti-ruse

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a comentat interdicția privind zborurile operatorilor din Republica Moldova în spațiul aerian al Federației Ruse. 

„Este o impunere a voinței politice în pofida raționamentului economic și a adevăratelor dorințe și interese ale propriilor cetățeni. Unde este democrația și libertatea? Este o dictatură, iată cum procedează oamenii care promovează metodele dictatoriale și totalitare”, a declarat Zaharova.

Diplomatul rus consideră că decizia este în detrimentul cetățenilor moldoveni.

„Să spunem lucrurilor pe nume: cine a stat în spatele lobby-ului acestei decizii? (…) Este regretabil faptul că autoritățile moldovenești politizează un subiect pur practic cu privire la colaborarea bilaterală pentru a face pe plac forțelor externe, care încearcă să impună o agendă anti-rusă în detrimentul cetățenilor”, a adăugat reprezentanta MAE-ului rus.

Amintim că Air Moldova a anunțat pe 9 septembrie, că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. A doua zi, pe 10 septembrie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a emis o directivă operațională prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Informația a fost făcută publică de către vicepremierul Andrei Spînu, care a precizat că „astfel de zboruri sunt riscante”. Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că anunțul Air Moldova „este un instrument de manipulare și dezinformare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: