Kremlinul, reacție la petiția de a redenumi Rusia în Moscovia: „Propunerea poate fi tratată doar cu zâmbet”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul, reacție la petiția de a redenumi Rusia în Moscovia: „Propunerea poate fi tratată doar cu zâmbet”

Kremlinul reacționează la petiția online de a redenumi Rusia în „Moscovia”. Dmitrii Peskov susține că propunerea „poate fi tratată doar cu zâmbet”, numind-o „curiozitate ridicolă”. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus, în cadrul unor declarații de presă, că „Rusia va rămâne Rusia”.

„Propunerea de redenumire a acesteia în Moscovia poate fi tratată doar cu zâmbet. Acest lucru probabil se referă la o curiozități ridicole – astfel de mesaje și decizii. Au fost multe glume la acest subiect, nu cred că trebuie lansate glume noi. Repet încă o dată, doar cu zâmbet poate fi tratat subiectul, Federația Rusă, indiferent cum o numește cineva va rămâne o mare putere, o țară mare, și va rămâne Rusia”, a spus reprezentantul Kremlinului, relatează Tass.

De cealaltă parte, ministrul ucrainean al Culturii Aleksandr Tkacenko a menționat că redenumirea Rusiei poate avea loc în Ucraina numai dacă experții vor aproba opțiunea.

„Mi se pare simpatică ideea, dar experții ar trebui să-și spună cuvântul”, a menționat oficialul ucrainean, potrivit Unian.

***

Amintim că, în Ucraina – pe online, a fost lansată o petiție care propune redenumirea Rusiei în „Moscovia”. Autorul acesteia mai propune înlocuirea termenilor „rus” în „moscovit”, iar „Federația Rusă” în „Federația Moscovei”.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a răspuns petiției. El a menționat că „problema ridicată în petiție necesită un studiu atent atât în contextul istoric și cultural, cât și luând în considerare posibilele consecințe juridice internaționale”. Zelenski a mai declarat că s-a adresat premierul Ucrainei cu solicitarea de a analiza subiectul cu instituțiile științifice.

La declarațiile lui Zelenski a reacționat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova. Aceasta a spus că solicitarea lui Zelenski către premierul ucrainean „de a studia posibilitatea redenumirii Rusiei este o altă dovadă a încercării de a crea „anti-Rusia” din Ucraina”.

Anterior, ambasadorul ucrainean la ONU Serghei Kislița declara că Ucraina poate adopta o lege, conform căreia va numi Rusia „Moscovia”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: