La 27 de ani, primul în clasamentul mondial. Judocanul moldovean Denis Vieru își menține statutul de lider
Full Article 2 minutes read

La 27 de ani, primul în clasamentul mondial. Judocanul moldovean Denis Vieru își menține statutul de lider

Judocanul moldovean Denis Vieru, în vârstă de 27 de ani, și-a menținut statutul de lider pe parcursul anului 2023 în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 66 kg. Vieru a încheiat anul cu 6 580 de puncte în ierarhia mondială, mai mult cu 766 decât sportivul care ocupă locul doi în clasament. Precizările au fost făcute de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. 

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat că judocanul moldovean Denis Vieru și-a menținut statutul de lider, pe parcursul anului 2023, în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 66 kg.

Vieru a încheiat anul precedent cu un număr de 6 580 de puncte în ierarhia mondială, cu 766 de puncte mai mult decât mongolul Baskhuu Yondonperenlei, care e pe locul secund.

Potrivit paginii oficiale a Uniunii Europene de Judo, Denis Vieru este unul dintre „cei mai dinamici și mai interesanți judocani din circuitul mondial de judo””, au relatat reprezentanții Ministerului de la Chișinău.

***

Denis Vieru a devenit lider mondial la categoria de greutate 66 kg, la Grand Slam-ul de la Paris, în 2022.

În 2023, Vieru a obținut medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Paris, Baku și Tokyo. Iar în noiembrie 2023, Vieru a devenit campion european la seniori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: