PCCOCS/Facebook

La Chișinău a fost depistat un laborator de contrafacere a actelor oficiale: clienții scoteau din buzunar până la 500 euro

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au destructurat activitatea unui grup infracțional, care le facilita solicitanților plecarea la muncă în Uniunea Europeană, în baza actelor false europene, la prețul de 150-500 euro.

Oamenii legii au efectuat 16 percheziții în automobilele și imobilele membrilor grupului. Unul din ei avea improvizat un laborator de contrafacere a actelor oficiale – acte de identitate și pașapoarte false „emise” din numele statelor europene, precum și orice alt tip de document care să le permită solicitanților călătoria și angajarea în UE.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate mostre electronice și imprimate ale unor astfel de acte, ștampile, înscrisuri de ciornă cu datele de identitate a persoanelor cărora le-au fost perfectate acte de identitate false, imprimante, telefoane mobile folosite în scop infracțional, materie primă folosită de către figuranți la confecționarea diferitor documente oficiale.

PCCOCS/Facebook

În rezultat, oamenii legii au reținut patru bărbați din Chișinău cu vârste cuprinse între 33 și 45 ani. Doi dintre aceștia au mai fost atrași la răspundere pentru confecționarea și vânzarea documentelor oficiale false.

Reprezentanții PCCOCS declară că procurorii au obținut în instanța de judecată aplicarea arestului în privința acestora, în vederea desfășurării obiective a investigațiilor – timp în care potrivit legii aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: