La Institutul de Medicină Urgentă au mai rămas doar 3 paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19
Full Article 2 minutes read

La Institutul de Medicină Urgentă au mai rămas doar 3 paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19

În prezent, doar 3 paturi libere au mai rămas în secția de Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă din capitală, pentru pacienții infectați cu COVID-19. Informația a fost confirmată de către directorul instituției, Mihai Ciocanu, pe 5 octombrie.

„Situația este mai tensionată decât acum o lună. Din cele 60 de paturi desfășurate pentru terapie intensivă avem ocupate, la moment, 57. Mai avem 3 paturi libere. Secția reprofilată Covid, cu 20 de paturi, este plină, însă pacienții sunt transferați acolo pentru reabilitare post-terapie intensivă, de acolo merg acasă”, a precizat directorul IMU.

Austria a donat Republicii Moldova 39 de paturi, care vor ajunge la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Directorul spitalului Mihai Ciocanu a precizat că acestea vor fi desfășurate în „izolatorul COVID” și în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții Covid.

„Jumătate dintre aceste paturi sunt preconcepute pentru terapie intensivă”, a precizat Mihai Ciocanu.

De asemenea, lotul donat de Austria conține costume medicale și utilaje chirurgicale.

Institutul de Medicină Urgentă este singurul spital din țară în care sunt operate intervenții chirugicale pentru pacienții infectați cu Covid-19. De la începutul pandemiei, au fost efectuate peste 450 astfel de intervenții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: