La Tokyo are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice (LIVE)

La Tokyo are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară. Republica Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Portdrapelul țării noastre la ceremonia de deschidere vor fi arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru.

Împăratul japonez Naruhito va fi prezent la ceremonia de deschidere a Tokyo 2020. În schimb, împărăteasa Masako nu va participa, pentru că organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, ca să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit Digi24, la festivitatea de deschidere vor asista aproape 950 de persoane. Este vorba despre oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite, vor fi la Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice reuneşte peste 11.000 de sportivi care vor concura în 339 de probe, în 33 de sporturi. Vor fi prezente delegații din 205 țări și teritorii.

Amintim că Jocurile Olimpice din 2020 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19. În acest an, Jocurile Olimpice sunt organizate fără prezența spectatorilor.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Banii confiscați din infracțiuni, direcționați către proiecte sociale: Inițiativa, pe masa Guvernului

Bunurile și banii confiscați din infracțiuni ar putea fi utilizați pentru finanțarea proiectelor sociale și de interes public. Un proiect în acest sens urmează să fie analizat în cadrul ședinței Guvernului din 9 iulie.

Inițiativa elaborată de Ministerul Justiției prevede ca bunurile și banii confiscați de stat în urma infracțiunilor să poată fi folosiți pentru servicii sociale, educație, sănătate, cultură, mediu sau proiecte comunitare, inclusiv pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile. Totodată, o parte din aceste resurse vor putea fi direcționate către autorități publice, în special pentru consolidarea capacităților instituționale, modernizarea infrastructurii sau combaterea criminalității.

Potrivit proiectului, bunurile confiscate vor fi direcționate către autorități, ONG-uri sau alte entități eligibile. Sumele vor fi repartizate astfel:

  • 70% la bugetul de stat,
  • 20% pentru proiecte sociale,
  • 10% pentru instituții publice.

Proiectul prevede, totodată, înființarea unei Comisii pentru gestionarea bunurilor confiscate, formată din reprezentanți ai mai multor ministere și ai societății civile, care va decide alocarea acestor fonduri.

Proiectul are ca scop transpunerea legislației Uniunii Europene și alinierea Republicii Moldova la standardele europene privind recuperarea și utilizarea bunurilor confiscate.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: