La Tokyo are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice (LIVE)
Full Article 1 minutes read

La Tokyo are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice (LIVE)

La Tokyo are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară. Republica Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Portdrapelul țării noastre la ceremonia de deschidere vor fi arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru.

Împăratul japonez Naruhito va fi prezent la ceremonia de deschidere a Tokyo 2020. În schimb, împărăteasa Masako nu va participa, pentru că organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, ca să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit Digi24, la festivitatea de deschidere vor asista aproape 950 de persoane. Este vorba despre oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite, vor fi la Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice reuneşte peste 11.000 de sportivi care vor concura în 339 de probe, în 33 de sporturi. Vor fi prezente delegații din 205 țări și teritorii.

Amintim că Jocurile Olimpice din 2020 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19. În acest an, Jocurile Olimpice sunt organizate fără prezența spectatorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: