Biletele pentru taberele de vară din 2025, mai scumpe? Proiectul pe masa Guvernului (DOC)

În 2025, costul maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii și adolescenți ar putea crește cu 7,3% față de anul 2024, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 7 mai. Dacă în 2024, costul estimativ pentru o zi la tabăra de odihnă a fost 357 lei și 84 de bani, în 2025 ar putea ajunge la 383 lei și 96 de bani. Conform proiectului, statul va acoperi costurile integrale pentru 25% din bilete, iar restul vor fi vândute cu achitarea a 20% din prețul biletului.

25% din totalul biletelor vor fi acordate gratuit diverselor categorii de copii, inclusiv celor din familii defavorizate, cu dizabilități, sau copii cu performanțe școlare, dar și celor aflați în protecție specială, precum copii orfani sau din servicii de plasament. De asemenea, vor beneficia de bilete gratuite copiii refugiaților, solicitanților de azil și ai veteranilor de război.

Restul biletelor în taberele de odihnă pentru copii şi adolescenţi vor fi comercializate cu achitarea a 20% din prețul biletului.

În proiectul hotărârii de guvern se menționează că „pentru anul 2025, se propune stabilirea costului maxim al unui bilet în taberele de vară pentru copii și adolescenți cu o creștere de 7,3% față de anul 2024”. „Această ajustare este fundamentată pe prognoza principalilor indicatori macroeconomici pentru perioada 2023-2026, luând în considerare rata inflației estimată la 7,3% și necesitatea de a asigura condiții optime pentru organizarea odihnei estivale”, se mai comunică în proiect. Conform proiectului hotărârii de guvern, costul maxim al unui bilet în taberele de odihnă pentru copii şi adolescenţi se va calcula în funcţie de durata schimbului, ținând cont de costul orientativ pentru o zi.

În 2024, costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă a fost 357 lei și 84 de bani, iar la tabăra cu sejur de zi – 280 lei și 85 de bani.

În 2025, costul orientativ pentru o zi de odihnă, finanțată din bugetul de stat, la tabăra de odihnă ar putea fi 383 lei și 96 de bani, iar pentru tabăra cu sejur de zi – 301 lei și 35 de bani.

„Costul unui bilet de odihnă pentru un sejur de 10 zile pentru anul 2025 va fi de 3 839 de bani, dintre care statul va acoperi o mare parte din costul biletelor destinate copiilor și în conformitate cu proiectul care este propus pentru discuții publice, 80% din costul biletelor vor fi subvenționați de către stat. Restul, 20% din cost, va trebui să achite părintele”, a comunicat anterior pentru Moldova1 șefa direcției de la Ministerul Educației și Cercetării, Corina Lungu. Conform sursei citate, în 2025, Guvernul propune peste 11 000 de bilete pentru taberele de vară.

NewsMaker by Mihaela Conovali

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mfa.gov.md

La Zurich a fost deschis Consulatul onorific al Republicii Moldova

La Zurich a fost inaugurat pe 4 iulie Consulatul onorific al Republicii Moldova. Secretara de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Carolina Perebinos, care a fost prezentă la eveniment, a subliniat importanța acestui gest simbolic, menționând extinderea prezenței diplomatice a țării noastre în Elveția.

La evenimentul de deschidere a consulatului din Zürich au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului de afaceri și ai diasporei moldovenești. „Acest moment simbolic reprezintă nu doar deschiderea unei noi reprezentanțe într-unul dintre cele mai dinamice centre economice și culturale ale Europei, ci și angajamentul nostru profund pentru consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Confederația Elvețiană. Sunt convinsă că noul consulat onorific va sprijini activ această misiune prin fortificarea dialogului bilateral, încurajarea investițiilor și promovarea potențialului Moldovei”, a afirmat Carolina Perebinos.

Consulul onorific, Valentina Ceban, a mulțumit pentru încrederea acordată și a promis că va promova imaginea Moldovei în Elveția, angajându-se să contribuie la dezvoltarea relațiilor comerciale și culturale dintre cele două țări.

Iar ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, Vladimir Cuc, a salutat de asemenea deschiderea noului consulat, menționând că aceasta va contribui la creșterea prestigiului țării noastre și la intensificarea cooperării economice bilaterale.

Evenimentul a inclus discuții într-un cadru informal și o degustare de vinuri moldovenești.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: