Lazarencu – oficial ministru al Mediului. Sandu și Recean au trasat prioritățile: „Spor la muncă”
Full Article 3 minutes read

Lazarencu – oficial ministru al Mediului. Sandu și Recean au trasat prioritățile: „Spor la muncă”

Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus jurământul de învestire în funcție, pe 14 februarie, în prezența președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean. Creșterea accelerării împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea Moldsilva, precum și gestionarea și înaintarea pe agenda de negocieri cu Uniunea Europeană în domeniul mediului – sunt sarcinile puse de conducerea țării în fața noului ministru.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit, în luarea sa de cuvânt, ex-ministrei Mediului Iordanca-Rodica Iordanov pentru munca depusă în funcția pe care a exercitat-o mai bine de un an și i-a urat succese noului ministru, Sergiu Lazarencu. Șefa statului a enumerat domeniile prioritare pentru mediu, pe care noul ministru și echipa sa trebuie să lucreze.

Împădurirea: „Știți că domeniul mediu este unul foarte apropiat mie și este prioritar pentru țara noastră. Vreau să amintesc de programul național de împădurire. Îi mulțumesc doamnei  Iordanca-Rodica Iordanov pentru progresele făcute împreună pe acest program, dar și pe multe alte programe importante. Așteptarea este să facem în continuare eforturi consecvente și consistente ca să implementăm acest program”.

Managementul deșeurilor și a apelor uzate: „Aici s-au făcut pași serioși. Știți că se pilotează în câteva raioane noua metoda de colectare și prelucrare a deșeurilor. Vreau ca în următoarele luni, următorii ani să vedem progrese esențiale în acest domeniu”.

Schimbările climatice: „Din păcate, se simt deja și aici. Au efecte dramatice, de aceea trebuie să facem totul, să pregătim societatea și să diminuăm efectele acestor schimbări”.

Pași spre integrarea europeană:  „Presupune acțiuni ferme pentru a ajusta cadrul legal și politicile noastre la standardele UE în domeniul mediului. Este foarte mult de lucru, de aceea și aici vă rog să țineți cont de această prioritate și să organizați echipa așa încât să facem suficiente eforturi”

„Vreau să-i mulțumesc doamnei Iordanca-Rodica Iordanov pentru tot ce a făcut în funcția de ministru și dumneavoastră să vă urez mult succes”, a conchis președinta Maia Sandu.

„Creșterea accelerării împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea Moldsilva și, foarte important – agenda complexă de negocieri cu UE. Aceste lucruri sunt sarcina ministerului și am încredere că ministrul Lazarencu va performa în acest sens. Spor la muncă”, a declarat, la rândul său, prim-ministrul Dorin Recean.

***

Premierul Dorin Recean a anunțat o nouă schimbare în echipa guvernamentală pe 13 martie. Iordanca-Rodica Iordanov a fost demisă din funcția de ministru al mediului. Prim-ministrul a anunțat că fotoliul va fi ocupat, în continuare, de fostul deputat PAS Sergiu Lazarencu.

Noul ministru, Sergiu Lazarencu, are 38 de ani și este licențiat în economie. A fost viceprimar al comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. În 2021 a devenit parlamentar, iar din martie 2023 este secretarul Comisiei economie, buget și finanțe. Vezi CV-ul și averea cu care acesta vine în Guvern – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: