Legea pentru modificarea Codului Serviciilor media audiovizuale, promulgată
Full Article 1 minutes read

Legea pentru modificarea Codului Serviciilor media audiovizuale, promulgată

Președinta Maia Sandu a promulgat legea pentru modificarea Codului Serviciilor media audiovizuale. Decretul a fost semnat pe 4 noiembrie.

Potrivit documentului, Compania „Teleradio-Moldova” trece sub control parlamentar și se revizuiesc modalitățile de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al Companiei dar și a Consiliului Audiovizualului. Proiectul de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost adoptat cu votul majorității deputaților, în ședința Parlamentului, din 4 noiembrie.

Totodată, proiectul de lege propune ca mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, a directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” și a directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a modificărilor.

Între timp, Parlamentul a anunțat și concursul de selectare a noilor membri ai Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare a TRM.

De asemenea, șefa statului a promulgat două Legi pentru modificarea unor acte normativ. Totodată, Maia Sandu a semnat decretul privind demisia Rozalinei Albu din funcția de secretar general adjunct al Aparatului președintelui Republicii Moldova. Asta după ce Cabinetul de miniștri a aprobat numirea Rozalinei Albu în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (FISC).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: