Rozalina Albu părăsește Președinția în favoarea funcției de director al FISC-ului
Full Article 2 minutes read

Rozalina Albu părăsește Președinția în favoarea funcției de director al FISC-ului

Cabinetul de miniștri a aprobat numirea Rozalinei Albu în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (FISC), după ce acum câteva zile, Serghei Pușcuța a demisionat din această funcție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 3 noiembrie. Anterior, Rozalina Albu a deținut funcția de secretar general adjunct al Președinției. 

Premierul Natalia Gavrilița a menționat că sunt multe de schimbat în domeniul politicilor fiscale, dar mai ales în domeniul administrării fiscale.

„Majoritatea membrilor Guvernului o cunosc pe dna Albu, profesionalismul și integritatea ei”, a menționat premierul și a adăugat: „Trebuie să ne asigurăm că Serviciul Fiscal pune accent pe conformarea voluntară, dar, în același timp, exercită puterea statului în mod înțelept, care ajută la dezvoltarea și crearea locurilor de muncă pentru oameni”.

***

Rozalina Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale.

Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova.

Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen (Belgia) și studii universitare de licență în economie și finanțe. Vorbește fluent rusa, engleza și franceza.

Anterior, aceasta a deținut funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Ea a fost propusă și la funcția de ministru al Finanțelor în cabinetul Gavrilița, în luna februarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: